Volkswagen Passat: Spiegelverwarming passat (99) blijft aan??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 110pk

Ik kwam er vandaag achter dat de spiegelverwarming van mijn passat continue aan is! Het is (bijna) niet te voelen als je doorrijdt (koeling rijwind) maar als je stil staat loopt de temperatuur behoorlijk op. Heb het nu twee dagen achter elkaar getest en het probleem blijft.

Ik heb wel een paar maanden geleden de 'joystick' in de deur vervangen. Heb toen niet gecontroleerd of dit probleem er was (wanneer voel je nou aan je spiegels.. :-D ??), en de verstelling werkte en werkt prima.
Het enige wat mij opviel is dat ik een uitvoering heb gekregen met de opties voor het weg en terugklappen voor de spiegels, iets wat op mijn versie niet aanwezig is, zowel als functie en dus ook niet op de originele joystick.

Weet iemand of dit idd het probleem is? (andere bedrading op die nieuwe joystick?) Of zou het een ander probleem kunnen zijn? En kan het kwaad als hij blijft branden?

rdkraker

Geplaatst door rdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

En als je de schakelaar op een spiegel zet,dus L of R,wordt ie dan nog steeds warm?
Weet wel dat op de plek waar nu je omklappen zit,er vaak ook op die plek een verwarmingstekentje staat voor de spiegelverwarming,zou dus ook de schakelaar kunnen zijn.

Ricky,

rdkraker (0), 16 jaar geleden

Wat een grap :-)
was mij verteld dat de middenstand van de schakelaar (tussen L/R) de "uit-stand" was, en dat je om te verwarmen de schakelaar naar het symbooltje moest bewegen van verwarming.

Lees dus nu in de gebruiksaanwijzing... dat de middenstand altijd verwarming is! Niks uitstand dus. Blijkt dattie al 1,5 jaar lekker continue staat te stoken op die spiegels!! (Ze bleven ook wel lekker schoon moet ik zeggen...)

Opgelost dus! Dank Ricky!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.