Volkswagen 0: motor loopt op 3 cilinders en injectorrail al vervangen.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo.
Ik heb een caddy 1.9 tdi van 2004. Nou begon zaterdag het gloeispiraaltje te knipperen en vervolgens ging het gele motorlampje branden en liep toen ineens op 3 cilinders vanaf toen. Dus uitgelezen en gaf aan dat cilinder 1 het probleem was met de verstuiver. Omdat het vaker voorkomt dat het kabelboompje in de cilinderkop kopot gaat eerst die maar vervangen. Vervolgens ik blij want hij liep weer als een zonnetje. Nou heb ik een 100 kilometer gereden en nou net begint ie af en toe te stotteren en het werd steeds erger. Gloeilampje begon weer af en toe te knipperen en vervolgens gaat het gele lampje weer branden en loopt continu weer op 3 cilinders. Zou hetvde kabelboom weer kunnen zijn. Want die is moeilijk doormeetbaar. Of zou het toch de pompverstuiver kunnen zijn. Ik vind het raar dat ie vanaf dat hij gemaakt is 100 km het perfect heeft gedaan. Graag reactie

giel45

Geplaatst door giel45 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Hij gaf eerst aan dat cil 1 het probleem was, heb je hem nu weer uitgelezen en is het weer cil 1 die problemen geeft?

giel45 (0), 9 jaar geleden

Zaterdag word hij weer uitgelezen. Maar zal misschien wel verstuiver 1 zijn maar waarom heeft hij dan na vervanging van 'het' kabeltje 100 kilometer probleem loos gereden. Dat vind ik een beetje raar..

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je de stekkers van verstuivers er wel goed op gedrukt? Deze moet je ff doorduwen zeg maar voordat hij goed zit.

giel45 (0), 9 jaar geleden

Hey ricky.
Ja dat zit allemaal goed. gisteravond had ik hem nog een keer gestart paar uur nadat hij gelopen had. Maar was niks veranderd. Maar vanmorge was er ineens niks meer aan de hand. Vanmiddag is het motorlampje uitgegaan en tot nu toe loopt hij gewoon normaal. Dus net uitgelezen wat er gisteravond loos was. gaf toch weer injector cilinder 1 aan. ik heb er net een nieuw brandstof filter ingezet met een flesje forte toevoeging. Hopen dat het verbeterd. kan een pomp verstuiver het af en toe niet doen????

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat zou wel kunnen.
Hoeveel km heeft hij gedraaid?
Klinkt het blok ook gewoon goed? Geen getik oid?
Verstuiver zou kunnen maar het kan ook zijn dat de pompverstuiver is uitgeslagen in de cilinderkop. Gebruik de zoekfunctie maar eens voor dat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.