Volkswagen Golf: motor loopt op drie cilinders

Bouwjaar: 1997

ey.

ik heb hier een vw golf 3 tdi staan
die verder goed start maar als je daarna gas geeft gaat de motor op drie cilinders lopen(althans zo lijkt het)
heeft iemand dit al eens meegemaakt
de auto heeft 230 000 kilometer gelopen.

B.V.D
hans

hatebo

Geplaatst door hatebo (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

inspuiting werkt nog wel zoals het hoort?!


mvg

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

bout krukaspolie goed nakijken want ze durven(dkwijls) verlopen,is kijken of de 4 injecteurs diesel krijgen(even losdraaien tewijl hij draait.injecteurs zelf stuk of klep die blijft openstaan(zeldzaam)

hatebo (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,
ik heb nog even verder gekeken maar de pomp inspuiting staat op tijd dus lijkt mij dat de krukas bout het niet kan zijn de injectors worden ook allemaal voorzien van brandstof.
maar de auto heeft het niet waneer hij warm. na een stukje rijden kun je gas geven zo veel als je wilt. alleen bij een koude start. hij loopt dan gewoon normaal tot dat je boven de 3000 toeren uit komt, daarna gaat hij pas raar lopen en zelfs afslaan. het gekke is dat wanneer hij afgeslagen is de start motor ook eerst niet aangrijpt.

ik hoop nu het verhaal iets uitgebreider is dat er nog een reactie komt

B.V.D

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hans...

is de auto al eens uitgelezen? het probleem zou hem wel eens in de regelschuif van de pomp kunnen zitten..

paul,

hatebo (0) PRO, 18 jaar geleden

ey paul
ja de auto is uitgelezen met een autodiagnos systeem ik weet niet of daar alles aangeven word anders moet ik hem even bij de dealer uit laten lezen.
thempratuursensor is inmiddels ook vervangen maar dat hielp ook niet.

alvast bedankt. Hans

zegert (0) PRO, 18 jaar geleden

zuigerveren (wel eens meegemaakt)

gr zegert

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb net hetzelfde meegemaakt en was toch de krukasbout,even met de luchthamer op kloppen en zien of hij nog een beetje kan aangespannen worden,zoja dan heb je prijs.ik was ook overtuigd dat het dat niet kon zijn en toch was het bij mij de oorzaak.

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

dit ook wel eens gehad,was toen het drieweg-regelklepje wat de turbodruk afregelt (zit op het rechter binnenscherm messing kleurig)
groeten albert

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

als ie dan slecht loopt, rookt ie dan ook meer? ik geloof nog het meest in het verhaal ven Gerrit, wij hebben dit al dikwijls meegemaakt en het is altijd de krukaspoelie die iets heen en weer kan. daarom loopt ie ook het ene moment goed en het andere niet. pas op, je kunt bij minimale poelie beschadiging amper zien dat ie verkeerd staat. als je hem uitdoet staat die meestal maximaal fout. en de motortemperatuur heeft ook wel degelijk invloed hierop. en anders wastegate? suc6

hatebo (0) PRO, 17 jaar geleden

ey mensen
vorige week is de auto nog even bij ons geweest voor t probleem dat hij slecht starte ( dus niet het probleem van slecht lopen) nadat de startmotor vervangen was waren ineens een hoop problemen opgelost . knipperende binnenverlichting, lang doorlopen van de vacuumpomp van de centrale vergrendeling en het beter starten en beter bijladen van de accu. de auto had het slechte lopen vooral bij koud weer maar het probleem is tot nu toe nog niet weergeweest.

bedankt allemaal voor het meedenken.

vriendelijke groet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.