Volkswagen GOLF: motor loopt soms onregematig bij stationer draaien

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Motor loopt soms onregelmatig en soms heb ik daar helemaal geen last van. Soms is het met een koude motor (onregelmatig loopt) en ook met warme motor loopt de motor onregelmatig bij stationer draaien. Toerental schommelt dan ook van a 600 /700 naar 900 toeren. Ik heb onder het rijden geen last van inhouding van de motor. Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn. Heb zelf nog geen onderzoek gedaan wat het probleem zou kunnen zijn. Hoop met meer kennis via deze weg wel aan de slag te kunnen. Alvast bedankt voor het meedenken.


Met de vriendelijke groet.
Allain

Allain

Geplaatst door Allain (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Dit kan een vervuilde gasklep zijn, deze is schoon te maken maar moet als je deze loshaalt wel weer ingeleerd worden.

Zie hier een voorbeeld van het Mypolo forum: https://mypolo.nl/xenforo/threads/how-to...

Hier een video op Youtube: https://youtu.be/tZ84ZPRBg44

Allain (0), 5 jaar geleden

Hoi Djoeri, bedankt voor de feedback. Ik heb nog even een paar vragen! Als het aan de vervuilde gasklep zou liggen is dit alleen te merken bij stationair draaien dat de motor onregelmatig gaat lopen of is dit ook te merken onder het rijden dat de motor bijvoorbeeld ook in gaat houden. De wagen rijdt eigenlijk verder gewoon perfect zonder te stotteren of verder in te houden. Het probleem doet zich soms voor en soms ook weer niet en alléén bij stationer draaien van de motor. Als ik bijvoorbeeld voor een stoplicht moet wachten. Is u gedachten wissel hierin nog steeds het zelfde met deze wetenheid voordat ik aan de gasklep ga werken.

Ik had ook vernomen dat er middeltjes zijn die ik bij de benzine tank moet gooien die de leidingen etc.. vanzelf gaat reinigen, is dit misschien een oplossing om het zonder demontage van de gasklep dit te gebruiken?

Tot slot, kan ik misschien nog even zo blijven rijden tot het aankomend weekend denkt u zonder verdere schade te maken aan de motor? Ik maak op dit moment alleen maar korte afstanden met de auto zoals naar de winkel. Bijvoorbaat dank voor u attentie. Met vriendelijke groet . Allain

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Ah ik begreep uit je begin post dat het voornamelijk stationair was. Dan zou ik eerst een injectiereiniger proberen en er een goed stuk mee gaan rijden, van korte stukjes raakt een motor ook iets wat vervuild van. Als advies zou je ook nog eens je bougies kunnen vervangen dat kan ook nog wel eens schelen. En daarna kan je altijd nog eens je gasklep reinigen.

Allain (0), 5 jaar geleden

Ga vandaag die injectie reiniger halen, hoop dat het probleem is opgelost. Mocht er geen verandering zijn zal ik aankomend weekend alle bougie 's vervangen en de gasklep reinigen. U hoort van mij of het probleem dan is verholpen. Dank je wel voor u reactie.

check

Beste antwoord, geplaatst door Allain (0), 5 jaar geleden

Ik had vorige week de leiding reiniger (zwaardere uitvoering vloeistof) gekocht. Na diverse proefrit op de snelweg te hebben gereden bleef de wagen toch onregelmatig lopen. Ik had van de weekend de gasklephuis en de Egr klep gedemonteerd goed schoongemaakt met carburateur reiniger. Er zat flink wat troep in beide onderdelen. Na montage en de motor opnieuw ingeleerd loopt de motor nu wel perfect. Dus lag toch wel o.a. aan de gasklep wat u al eerder meende! Ik wil u bedanken voor het goede advies en de genomen tijd en medewerking. Ik hoop het niet …. maar wie weet … tot de volgende keer voor een advies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.