Volkswagen Golf I : Motor loopt vol in toeren zonder gas te geven

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2h

Vanmorgen was ik onderweg en tijdens de rit bleek dat mijn gas bleef hangen, gewoon vol in toeren als ik de koppeling intrapte. Langs de weg stilgezet, kap open, maar gaskabel en hevel blijven niet hangen. Ik start de auto weer en rij weer verder en maar flink op de rem als ik moest afremmen... Op een drukke kruising dacht ik: ik zet de auto wel ff uit en als ik kan start ik wel weer. Nu pakte hij dus helemaal niet meer aan. Enig idee wat het probleem kan zijn? 2h motor heeft geen choke, dus die kan ook niet blijven hangen...

BenjaminvL

Geplaatst door BenjaminvL (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Benjamin; er staat op het net een routing van alle vacuumslangen van je blok die iemand heeft ingezonden. Het klink voor mij als een vacuumlekkage of de stationair stappenmotor staat door vuil vast. Ook lekkage van die harde plastic vacuumslang ( scheuren bij de koppelingen) naar de remboester komt vaak voor. Zoek bij vw 2H blok. Succes.

BenjaminvL (0), 12 jaar geleden

Ik ga er vanavond maar even mee bezig, thnx voor de reactie en laat wel weten wat het geweest is

peter139 (0), 12 jaar geleden

Controleer of je ergens een lek tussen motor en gasklep hebt. Controleer ook of de stationairschroef op je gasklephuis nog aanwezig is.
hier zit wss het probleem.

BenjaminvL (0), 12 jaar geleden

Er mee bezig geweest en niks kunnen vinden. 's middag liep de auto weer zoals het zou moeten. Geen lek kunnen vinden, gasklephuis en luchtmassameter schoongemaakt. Nu loopt de motor weer als een spinnend katje.

Thnx voor alle feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.