Volkswagen Polo: motor managementlampje brand ( lambdasonde )

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12v 47kw

Voor in de herhaling steeds weer terug komend probleem dat het lampje brand van het motor management ( teken lambdasonde ).
Lampje gaat steeds weer branden naar verloop van tijd, de eerste keer gebeurde het bij een lange rit en sprong het lampje aan bij Frankfurt en bij een reset is het zo weer terug de storing. Van alles is er aan gedaan voorste lambdasonde vervangen, gasklep gereinigd en benzine reiniger toegevoegd.
Volgens de 4-gastest pendelt het CO gehalte rond de 0.1 / lambdawaarde 1.00

Ronald138

Geplaatst door Ronald138 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Een defecte katalysator komt wel eens voor.
Wat voor storing staat er in het geheugen?

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

In eerste instantie stond in het geheugen lambdasonde defect ( vervangen ) katalysator werkt niet goed, zat luchtslang los werd het al beter, gasklep aan gekoekt met koolaanslag ( schoon gemaakt ), bobine 3 overslag gehad, volgens dealer zou de nieuwe ( voorste ) sonde niet meewerken ?!( bij een andere vw garage in gezet ). Bij een bevriende garage 4-gastest gedaan, is perfect ! Zit nu te denken aan software update, heeft er een gehad. Maar zijn er daar niet meerdere van geweest ?

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Hey,
Als de auto al een software update heeft gehad zal het hier niet meer aan liggen.
Begrijp in goed dat de auto de storing had "katalysator slechte werking" ???
Want dan kun je er wel bijna vanuit gaan dat deze defect is.Ik heb dit probleem al een aantal keer gehad,en als je hem dan test op dat moment werkt hij vaak wel goed,ik weet het niet helemaal zeker,maar ik denk zelf aan de katalysator.

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

Nu lees ik op een andere site dat het gasklephuis los is geweest, dat die weer opnieuw ingeleerd moet worden. Die is volgens mij wel los geweest, kan dat de oorzaak zijn ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.