Volkswagen Polo: schakelen naar de 4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tDI

Hallo,

Het schakelen naar de 4 gaat niet goed, soms zonder problemen, maar de andere keer krijg ik hem niet in de versnelling, van de 5 van naar de 4 ging al een tijdje moeilijk, maar nu gaat het van de 3 naar de 4 ook al moeilijk. Het lijkt net of tie niet sygroon loopt, als de auto stil staat met of zonder draaiende motor lukt het wel gewoon. Kent iemand dit probleem, of weet iemand een oplossing??
Als ik met "gevoel" schakel doet hij het wel gewoon, er zit dan geen zwaar punt in. De bak is met kabels geschakeld.

Alvast heel erg bedankt voor de reacties!

Groetjes,

Eelco

eelco

Geplaatst door eelco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 17 jaar geleden

bij de dealer is speciaal gereedschap om dit af te stellen,maar mijn ervaring is dat bij deze 1.4 tdi versnellingsbakken zeer slecht zijn ,hebben een oud collega die z,on polo rijd waarbij al een keer een ruilbak org vw ingezet is daar na is de bak alweer twee keer kapot geweest,laat het eerst eens bij de dealer afstellen.
succes gep

eelco (0), 17 jaar geleden

[quote=stuivenberg]bij de dealer is speciaal gereedschap om dit af te stellen,maar mijn ervaring is dat bij deze 1.4 tdi versnellingsbakken zeer slecht zijn ,hebben een oud collega die z,on polo rijd waarbij al een keer een ruilbak org vw ingezet is daar na is de bak alweer twee keer kapot geweest,laat het eerst eens bij de dealer afstellen.
succes gep[/quote]
Hoi Gep,

Bedankt voor je reactie! Hij is toevallig vandaag naar de garage geweest, ze hebben hem geprobeerd te stellen, maar helaas zonder resultaat, het werd steeds erger, van de 4 naar de 3 gaat ook al niet meer. Waarschijnlijk moet er een nieuwe ruilbak onderkomen :-(
Erg vervelend, weet ook even niet wat ik er mee moet...

Groetjes,

Eelco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.