Volkswagen Transporter: Motor (met automaat) schokt bij 60 tot 80

Bouwjaar: 2000

Wie het weet mag het zeggen.
Ik heb sinds kort een 2,5 TDI automaat. (rijdt als een naaimachine)
Maar, ... als ik met iets meer dan heel weinig gas accelereer van 60 naar 80 dan schudt de motor+transmissie alsof je over een wasbord rijdt. (de lock-up blijft dan ingeschakeld).
Iets minder gas; geen last. Iets meer gas, dan schakelt de automaat terug naar 3; ook geen last.
- Komt dit iemand bekend voor?
- Wat kan de oorzaak zijn?
- Is dit simpel te verhelpen?

Ron de Wit

rondewit

Geplaatst door rondewit (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

zit mischien in de afstelling, zet hem maar aan de kast en controleer de meetwaarden inspuitbegin ong 54, en het oliepeil van de bak nazien

rondewit (0), 19 jaar geleden

km.stand trouwens 108000.
Komt net bij de dealer vandaan, dus peil van de bak zou goed moeten zijn (zit geen peilmogelijkheid op). Meetwaarde zal ik na moeten laten zien (kan ik niet zelf).

diha (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook iets dergelijks met audi a4 is mischien soortgelijke bak. Bij 85 kilometer per uur af en toe een trilling van de aandrijving. bij 75 km en 90 km geen last. automaat is 70.000 km geleden gereviseerd. Heb het probleem nog niet kunnen traceren

rondewit (0), 19 jaar geleden

Hij Had 't naderhand ook bij andere snelheden; als je een constante selheid reed en dan een beetje gas gaf. Automaat is nu gereviseerd en heeft geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.