Volkswagen Transporter: toerenteller

Bouwjaar: 1998

Beste collega's hebben jullie al een keer megemaakt dat de toerenteller het dubbel aantal toeren aangeeft dan dat hij daatwerkelijk loopt?
Het gaat om een VW T4 2.5 TDI 75KW bouwjaar 27-01-1998
Weet iemand raad of kent een van jullie dit probleem???

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gardejonge (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit de originele dynamo er nog op of is deze vervangen ?
Bij vervangingsdynamo's wil nog wel eens verkeerde poelies (verkeerde diameter ) zitten

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit signaal komt niet van de dynamo maar van het motorregelapparaat. het probleem zit waarschijnlijk in het instrumentenpaneel.

johndoornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

even het toerental controleren in het meetwaardeblok van het motorregelapparaat

Jansonius (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste collega's het probleem zit in de diezel regeleenheid.
De regeleenheid die in deze auto zit is niet de goede maar komt een vw lt. De regeleenheid is vervangen voor een orginele en de problemen zijn opgelost.

johndoornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

???

Jansonius (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Jonh D in deze T4 hebben ze startblokkerings problemen gehad, en deze niet kunnen oplossen. Ze hebben een LT ecu in de auto geplaatst omdat daar geen startblokkering in zit, probleem opgelost alleen de toeren teller geeft het dubbel aantal toeren aan. Het toerenteller-signaal is anders van een LT ECU dan van de orginele ECU en de auto mist ook een PK of 10 á 15.
Dus door de ECU te vervangen door een orginele en het startonderbreker probleem optelossen is alles weer zo als het hoort...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.