Volkswagen Golf: Motor slaat na 2 sec af

Bouwjaar: 1996

Hallo mensen,

Sinds 2 weken slaat mijn motor bij het opstarten na 2 sec af. Hij doet dit bij beide sleutels. Ik rij in een Golf 3 cabrio TDI '96. Ik heb mijn gloeibougies laten vervangen omdat hij het alleen maar deed tijdens koud weer. Maar nu wordt het probleem erger. De Anwb zei dat het waarschijnlijk mijn leesspoel was of mijn transponder in de sleutel.Herkennen jullie dit? Ik kan niet aan mmijn sleutel zien of er een transponder in zit, kan ik daar op een andere manier achter komen??

Alvast bedankt!

Gr Roel

R.Reijse

Geplaatst door R.Reijse (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Jouw auto heeft inderdaad wegrijblokkering,dit kun je uitlezen systeemcode 25.
Maar deze hebben vertinde stekkeraansluitingen.
Nieuw regelapparaat en leesspoel monteren want deze zijn voorzien van vergulde stekkers en daarna alle sleutels inleren.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij is het vervangen van de leesring rond je contactslot ook al voldoende...


mvg

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij volkswagen schrijven ze voor om beide te vervangen ander krijg je vergulde t.o. vertinde contacten en dat lijkt mij ook niet lang goed te gaan maar het is het proberen waard als het voor weinig moet gebeuren.
Bij 100 % reparatie beide delen vervangen

R.Reijse (0), 18 jaar geleden

Hallo iedereen,

Avast bedankt voor het reageren. IK ben vandaag bij de dealer langs gegaan, heb een afspraak voor aankomende donderdag. Zoals ik het nu lees kan ik beter beide onderdelen laten vervangen voordat ik misschien in korte tijd weer stil sta. Is er op één of andere manier achter te komen of ik nu daadwerkelijk een startonnderbreker heb, heb namelijk geen lampje die dit aangeeft??

Gr Roel

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja misschien als je je sleutel los kunt halen dan kun je de transponder zien zitten of kijken achter de stuurkolomkappen of er een leesspoel om het contactslot zit maar beter kunnen ze hem uitlezen want dan weet je of het erop zit en of er storing in zit.

R.Reijse (0), 18 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik heb gisteravond mijn sleutel los gemaakt. Aan de ene kant zit het lampje van de sleutel en aan de andere kant zit een soort zwart vierkantje (blokje), lijkt op een magneetje. Kan dit een transponder zijn??

gr roel

vraagje (0), 18 jaar geleden

suc 6

R.Reijse (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag de kappen rond mijn stuur gedemonteerd. Er zit een zwarte ring om mijn contactslot. Is dit nu een leesspoel??

Gr Roel

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heel goed dus jouw auto heeft wegrijblokkering

R.Reijse (0), 18 jaar geleden

hallo iedereen,

De auto is weer gemaakt, de datakabel en codespoel zijn vervangen en ik heb nergens meer last van, starten, lopen en wegrijden maar. Bedankt voor de reacties!!

Gr Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.