Volkswagen Transporter: motor slaat niet af na afzetten contact

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

Het volgende is aan de hand, zodra ik het contact afzet blijft de motor doordraaien en de lampjes op het dashboard gaan niet uit. als ik de motor via de versnelling laat stoppen dan branden er nog steeds lampjes. contactblok al vervangen maar dat is het dus niet. ook kan ik niet meer starten dan moet eerst de accupool los. het rare is dat als de pool los is de lampjes en lcd display nog steeds aan staan en niet uitgaan als ik met de sleutel draai. echter zodra ik aan de hendel trek van de ruitensproeier gaan alle lampjes uit. na het aansluiten van de accupool kan ik weer starten en begint het probleem van voren af aan.

iemand bekend met dit probleem en die een oplossing heeft.

mvg asb

autoservice brabant

Geplaatst door autoservice brabant , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

ricky PRO, 8 jaar geleden

Er blijft dus nog een contact 15 op het systeem staan. Wat is er achteraf ingebouwd? Trekhaak of iets anders die spanning blijft geven op contact 15 (geschakelde plus). Daar moet je het in zoeken denk ik, er is iets wat spanning blijft geven op contact 15 dus op contact aan en als je dan sleutel uitzet dan staat er nog steeds spanning op door datgene.
Heb zelf al eens gehad dat het aan de lichtschakelaar lag maar dat was bij een Touran of een Golf plus, dat weet ik niet meer maaar is 1 pot nat allemaal.

autoservice brabant, 8 jaar geleden

probleem opgelost, bleek de radio te zijn die een lekstroom gaf.

ricky PRO, 8 jaar geleden

Denk geen lekstroom maar de radio gaf waarschijnlijk een plus op de contact 15 lijn waardoor je dit probleem had. Een lekstroom is dat de radio stroom blijft verbruiken terwijl alles uit staat. Maar mooi dat het weer is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.