Volkswagen Passat: Motor slaat over tussen de 2000 en 2500 per minuut

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Beste allemaal,

Ik heb een VW passat diesel uit 2003. Het volgende doet zich voor : Bij het doortrekken in de 2e versnelling en 3e versnelling slaat de motor over ( stottert ) dit gebeurd bij een toerental tussen de 2000 en 2500 toeren per minuut. de auto heeft een km stand van 318.000. Als ik kort overschakel heb ik er geen last van. Iemand een idee wat dit kan zijn ?

bezem

Geplaatst door bezem (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Brandstofprobleem ?
Vervuiling , egr bv.
Al eens uit laten lezen ?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Als eerste laten uitlezen en kijken wat daar uitkomt en hier posten.
Eerste verdachten zijn verstopt bandstoffilter of de opvoerpomp in de tank werkt niet meer en de kabelboom van de pompverstuivers kan slecht contact maken.

bobbes (0), 10 jaar geleden

Bij de TDi met pompverstuiver zit er ook een terugslagklep tussen filter en verstuivers.
Deze klep wil nog wel eens blijven hangen waardoor er op het moment dat er vermogen geleverd moet worden, er niet genoeg diesel aankomt op de plek waar het nodig is.
Dit zou je makkelijk kunnen testen door de brandstofslangen te vervangen.

bezem (0), 10 jaar geleden

Beste allen,

Ik heb als eerste de auto uit laten lezen hieruit kwam niets naar voren. In overleg met de garage ( Bovag garage ) heeft hij eerst het brandstoffilter vervangen. Dit was volgens mij ook wel nodig want het filter was pikzwart, volgens mij was het brandstoffilter al jaren lang niet meer vervangen ondanks dat ik altijd op tijd met de auto naar de garage ging. Op een zaterdagochtend ging ik de auto weer ophalen en ik reed weg en dacht mooi het probleem is opgelost. Dit ging 4 weken goed totdat ik op een ochtend de auto startte en het ESP lampje ging branden. Ik reed weg en ik voelde duidelijk dat de auto op 3 poten liep ik reed ongeveer 1 km door zette de motor uit en startte de auto opnieuw. Op dat moment reed de auto weer normaal. Ik heb zo op deze manier nog een week door gereden om het nog even aan te kijken, maar het ging niet over. Opnieuw heb ik de auto uit laten lezen, er werd aangegeven cilinder 3 pompverstuiver. Bij de garage zei de man we kunnen nog 1 ding proberen en dat is de kabelboom van de verstuivers vernieuwen aldus geschiede. Het is ondertussen 2 weken geleden dat ik de auto weer ophaalde en het probleem is over. Opgelost !

Gr, bezem.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Oke mooi!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.