Volkswagen Passat: Ramen bewegen mee met centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 TDI

Ik heb een lastig probleempje met de centrale vergrendeling van onze passat variant:
Iedere keer dat ik de auto ontgrendel (via afstandbediening, portierslot of achterbakslot) gaan de elektrische ramen (voorramen, achter is zwengeltje) naar beneden. Bij afsluiten gaan ze weer omhoog. als een deel van de deuren handmatig is afgesloten is het gedrag onvoorspelbaar.

Probleem lijkt te zijn ontstaan nadat de auto met een lege accu heeft gestaan. Ik heb het probleem eens eerder gehad (ook na lege accu) en toen heb ik de comfortmodule gereset, maar ik weet niet meer hoe ik dat destijds heb gedaan. Eerlijk gezegd weet ik niet eens zeker dat dat de reden was dat het probleem ophield, want tussen het resetten en einde probleem heeft hij nog een paar dagen kuren gehad.

Er zit een kleine vertraging in, waardoor je het niet altijd opmerkt. Zeker als je de auto via de achterklep afsluit en de ruiten niet goed ziet. Het is me ondertussen meerdere maken gebeurd dat ik de auto na enkele uren met open ramen aantrof. De ramen werken verder prima, ik kan ze gewoon bedienen vanuit de auto. Ook vergrendelen de deuren normaal.

Iemand enig idee wat dit is en hoe ik het weer verhelp?

Markorie

Geplaatst door Markorie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

boers706 (0), 10 jaar geleden

Blijft de knop op je afstandsbediening niet hangen? Want als je de openen knop ingeduwd houdt dan gaan de ramen ook open.

Markorie (0), 10 jaar geleden

Nooit aan gedacht. ga kijken. Betekent dat ook dat hij het alleen zou doen als ik de sleutel in het portier te lang op één plek houdt? Ik laat weten hoe het uitpakt.

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Met de sleutel in het slot hetzelfde verschijnsel , als je deze vast houd naar links of rechts reageren ook de ramen ,.

Markorie (0), 10 jaar geleden

Helaas, dat is het niet. heb het geprobeerd met kijken of de knop terugsprong en met achterbaksleutel (kort opendraaien). Toch ramen naar beneden.

Voordeurprotierslot doet nu helemaal niets meer. portiervergrendeling werkt wel als ik centraal vergrendel, zowel van binnen als van buiten, maar opendraaien met de sleutel van buiten is er niet meer bij.

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

bij dit type eerst een inspectie onder de mat bij de bestuurderstoel. is het daar nat dan heb je een kwaaltje van dit model te pakken. comfortmodule dat opgaat voor zijn zwemdiploma. Halen ze niet trouwens.

oorzaak ligt in de waterbak die overloopt door verstopping of het kunstof bakje van het interieurfilter waar de pakking van verteerd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.