Volkswagen Transporter: motor start niet,in ieder geval is de turbo defect

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1896 cm3

Hallo, van deze wagen is de turbo in elkaar gelopen.ik wilde graag de mechaniche staat van de motor even algemeen controleren voordat ik een andere turbo monteer.Ik heb de luchtslangen er nog af liggen.de motor staat wel op tijd.Tijdens het starten van de motor heeft de motor wel de 1ste 3 seconden de neiging om aan te slaan maar meer ook niet.N.b ik heb de wagen nog niet uitgelezen.na een seconde of 10 starten begint het olielampje te knipperen,kan het zo zijn dat er door te weinig oliedruk het stuurapparaat de boel niet vrij geeft?Het te korte oliedruk kan te verklaren zijn doordat de turbo kapot is, de olie sijpelt er namelijk wel een beetje onderuit.mogelijkheid om een lektest uit te voeren heb ik niet echt.Wagen ook geprobeerd nog aan te slepen maar wil het dan ook niet doen.Moet ik nu toch eerst een nieuwe turbo monteren??Wie o wie kan me een beetje op weg helpen hoe nu te handelen??Alvast bedankt.

alfons262

Geplaatst door alfons262 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

we hebben dit al meer gehad.
turbo gebroken veel olie in de slangen en niet meer lopen.
ja je zult gewoon de turbo moeten vervangen de leidingen en de interekoeler goed reinigen en dan zal hij het weer moeten doen.

groetjes jan.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

je hebt gelijk jan, heb vandaag pas de turbo gemonteerd, de boel schoongemaakt en heeel voorzichtig proef gereden.Hij loopt weer perfect,bedankt voor je feetback zal ik maar zeggen!

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

ach de volgende keer heb je het zo gevonden de eerste keer hebben we ook moeten zoeken maar er zijn er nu al zoveel geweest.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.