Volkswagen Transporter: schiet uit 5e versnelling

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,4 d 5V

Van de week reed ik vrolijk weg van de jaarlijkse APK, we mogen weer een jaartje.. :) Alleen onderweg schoot hij uit zijn vijf bij gas inhouden.. Afgelopen dagen werd het veel erger... Wat zou het kunnen zijn?

Het is mi niet de synchromes. Hij gaat namelijk makkelijk in de versnelling tijdens het rijden zonder dat de de RPM's verschillen. Ik dekn ook niet dat het aan de afstelling van de stangen ligt, maar kan mij vergissen... Hartelijk dank voor de goede oplossing, groet, Bas

bastiaangovers

Geplaatst door bastiaangovers (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Je moet je Schakelmechanisme controleren, Schakelstangen voor schakelbeweging, Selectiestangen voor selectiebeweging denk dat die ergens te veel speling heeft waardoor die eruit schiet.

Jan227 (5) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, als ik het goed begrijp schiet hij uit de 5e bij kracht op de aandrijving ? Dan waarschijnlijk probleem met de schakelmof 5e versn in de bak. Kan vervangen worden door het zijdeksel van de bak los te nemen met ingebouwde versn bak. Bediening van de schakelmof/ring is in de bak ook nog afstelbaar, maar bij een afstellings probleem schiet de bak uit de versnellingen als je gas loslaat, althans dat is mijn ervaring. Eerst afstellen is natuurlijk altijd wel het proberen waard lijkt me.


Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.