Volkswagen Caddy: Motor start slecht als hij warm is

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

motor start slecht wanneer hij warm is , als hij koud is start hij goed , accu is pas vervangen , temp. sensor is ook al vervangen , de deskundige zeggen toerental startmotor is te laag .
als ik de tempsensor los trek start hij perfeckt , heeft alleen even een verhoogt toerental , zou dit op te lossen zijn met een relais tussen de tempsensor en startmotor . ( verbreek contakt )
als de stekker los is gaat wel in verloop van tijd het lampje motormanagement branden.
Wie kan mij helpen .

Groet Leon

leon 1966

Geplaatst door leon 1966 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Oorzaak is een defecte startmotor. Bij koud neemt de ecu genoegen met een laag toerental, bij warme motor niet. Dus inderdaad starttoerental te laag bij warme motor wat ze al zeiden. Oplossing is deze dus vervangen al schijn je dit wel uit te kunnen programmeren. Maja het feit dat starttoerental al te laag is zegt ook al iets over de staat van de startmotor..

Passatje (0) PRO, 9 jaar geleden

Kijk eens op de website van vagtechniek.nl . Zij beschrijven precies jou probleem en kunnen dit oplossen met een software update. Ik heb het probleem zelf ook gehad met een VW touran 1,9tdi. Ik heb al van alles vervangen en uit geprobeerd, maar zonder resultaat. Ik ben toen via via bij vagtechniek.nl terecht gekomen en heb nu al 3 jaar geen problemen met starten gehad.Het zijn echt serieuse jongens bij vagtechniek.nl

Sucses hiermee, Passatje

leon 1966 (0) PRO, 9 jaar geleden

okee zal eens kijken ,bedankt voor het reageren.

groet Leon

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Dit betreft geen Software UPDATE maar niet meer dan het omzeilen van een milieumaatregel en het verdoezelen van het eigenlijke probleem.
Met een upgrade startmotor (2KW) is het euvel daadwerkelijk aangepakt en zo ontstaat er geen hoge weerstand in de bedrading......

Alle waar naar z'n geld ;

Gr. paul

rrmelbel (0) PRO, 9 jaar geleden

1 is er geen storing in het geheugen zoals bv G40
2 is de tem sensor ok?
3 is batterij ok?
4 staat distributie ok?
5 vervang startmoter door een 2kw versie of laat sw aanpassen

leon 1966 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo Allemaal
Heb een nieuwe startmotor gemonteerd 2 kw , start nu perfect koud of warme motor is geen probleem , was het probleem dus toch de startmotor .
Bedankt voor het mee denken allemaal.

ps is toch een veel voorkomend probleem bij vw.

groet Leon

Hans4040 (315) PRO, 9 jaar geleden

Leon, heb je in verband met dit probleem nog contact opgenomen met vagtechniek ?

leon 1966 (0) PRO, 9 jaar geleden

Nee, gewoon met de lokale( dynamo en startmotor) specialist geregeld .
was met € 120,- klaar, wel zelf erop gezet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.