Volkswagen Passat: Motor stopt ermee foutcode 05732

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKC TDI

Wij hebben enn passat TDI staan van het bj 2006 de klant heeft de auto geparkeerd en wil weer weg hij pakt aan en stopt weer na 15 sec wil direct daarna ook niet meer starten hij geeft de foutcode 05732 aan mmar mijn computer geeft onbekend component aan weet ijmand wat de foutcode 05732 betekent? Alvast bedankt Jonny

jonny

Geplaatst door jonny (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Foutcode is een P-code maar dan anders weergegeven.
Omrekenen met b.v. Windows calculator van decimaal naar hexadecimaal geeft: 1664 = P1664.

P1664 - Aansturing ventielen pompverstuivers fout in de electrische circuits
Mogelijk draadbreuk of kortsluiting.

Je kunt deze ook uitlezen met EOBD, dan zou je leesbare codes moeten krijgen.

jonny (0) PRO, 13 jaar geleden

ok bedankt voor de info ik ga zoeken

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk is 1 pompverstuiver stuk en maakt kortsluiting waardoor de andere niet meer worden aangestuurd.
Trek klepdeksel eraf en trek de stekker van alleen de pompverstuiver cilinder 1 los en dan starten (kan zonder deksel heel kort ivm olie), slaat hij niet aan dan stekker er weer op en dan alleen die van cilinder 2 eraf trekken en dan weer starten. Als hij aanslaat dan is de pompverstuiver stuk waarvan je de stekker eraf hebt liggen.

jonny (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de info en het meedenken ik had in deze auto vorige week ook al een kabelboom voor de pompverstuivers ingezet blijkbaar zat daar nu de kortsluiting in ik heb weer een nieuwe in gedaan en hij blijft weer lopen hopen dat ie goed blijft jongens bedankt en tot de volgende keer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.