Volkswagen Polo: Motor stopt soms zonder aanwijsbare reden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

VW polo 1,4 variant bj 1998 motor stopt soms zonder aanwijsbare reden of slaat niet aan met starten, maar na 5 of 10 min. slaat hij wel aan. Als hij loopt dan loopt hij perfect. Wanneer hij niet aanslaat dan geeft hij geen vonk, dus zit het in het elektr. gedeelte van de ontsteking, geen brandstof probleem. Alle stekkers en bekabeling en aarde kabels gecontroleerd. Contactslot met sleutel gecontroleerd op en neer bewogen en verdraaid, maar motor blijft gewoon doorlopen. Dus zou het de halgever bij de ontsteking of een relais de oorzaak zijn ? Maar welk relais ? Of een slecht contact, maar waar ?

Wie weet de oorzaak ?


Gr.Ger

gpjvervoort

Geplaatst door gpjvervoort (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

ik weet niet of het bij jou wagen de orzaak is maar het electrische deel van het contactslot kan voor heel wat van dit soort probleem zorgen.
ook het relias ik weet het nummer niet kan voor het probleem zorgen.
dit is om tebeginnen.

groetjes jan.

gpjvervoort (0), 10 jaar geleden

Juiste relais inmiddels gevonden , na mijn eerste controles heeft de motor niet meer geweigerd. dit eerst afwachten voor ik verder ga, anders weet ik nog niet wat het probleem was.
Bedankt voor het advies, we houden je op de hoogte. gr. Ger

gpjvervoort (0), 10 jaar geleden

Probleem is opgelost. Diverse stekkers bij versnellingsbak los gehaald bekeken, contact spray ingespoten en weer in mekaar geklikt. Alle stekkers waren mooi schoon en niet geoxideerd, dus dit was denk ik niet het probleem. Verder drie massa sluitingen los gehaald, mooi schoon gemaakt en weer vast gezet. De massa kabel van accu, van elektrische inspuiting en massa van bobine. Deze laatste massa punt was denk ik de oorzaak, want het probleem heeft zich niet meer voor gedaan.

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

nou het is tehopen dat het zo blijft en een slechte massa kan voor veel problemen zorgen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.