Volkswagen Caddy 2013: Motor trilt bij stationair

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Het gaat over een VW caddy 1.6 Tdi 2013.
Probleem is het volgende: Er was een overmatige koelvloeistof lekkage die is opgelost na het vervangen van de oliekoeler de lekkage kwam daar vandaan. Daarna is de auto uitgelezen en is gebleken dat 1 van de verstuivers niet goed functioneerde. De verstuiver is vervangen en een van de gloeibougies is ook vervangen. Na die reparaties startte de motor maar begon hard te trillen bij stationair. Ik liet de motor warm draaien en daarna is een stukje gereden maar de motor bleef trillen en happeren en ik voelde de trillingen in de hele auto waardoor hij niet soepel rijst. Tijdens het rijden voel je dus de trillingen in combinatie met vermogen verlies. Ik vermoed dat er onvoldoende lucht ingelaten wordt, Iemand hier bekend mee?

Geplaatst door

Alaa0099 (70)

al 2 dagen lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is die motor nou gaan trillen na vervangen van de verstuiver, of is dat erna ontstaan? Wat gebeurt er als je em nu uitleest?

harry4203 1930
badge vip badge

2 dagen

Ja dat is direct gebeurd na het vervangen van de verstuiver. Uitlezen geeft geen foutcodes meer.

Alaa0099 70

1 dag

Dan zou ik t eerst maar eens daar zoeken, oude verstuiver nog aanwezig om even terug te plaatsen? verstuiver ingeleerd?

Ja oude verstuiver nog aanwezig maar heb de auto opnieuw uitgelezen, kreeg een foutcode: P227900 (Valse lucht in het inlaat systeem)

Alaa0099 70

1 dag

Geen afdichting van de verstuiver vergeten of zoiets?

Nee, alle afdichtringen zijn vervangen en ik zie geen diesel meer rondom de injectoren dus. Analyse van de foutcode aangeeft dat er een luchtlekkage opgetreden in de zijnde van het inlaatspuitstuk. maar waar waar precies de lekkage zich bevindt is lastig te bepalen. Dat kan ergens zijn in een van de onderstaande: (zie foto)

Alaa0099 70

23 uur

Foto's analyse foutcode uitleg en mogelijke oorzaken

Alaa0099 70

23 uur

foto ff verkleinen, wordt zo niet geplaatst.
Zou toch voor de zekerheid even de oude verstuiver terugplaatsen. eventueel ook even compressie (laten) meten voor de zekerheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.