Volkswagen Golf 2003: Motor valt spontaan uit Golf4 V5

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 170

Auto heeft grote beurt gehad. Ik heb er een lang stuk mee gereden, niks aan de hand. Ik kom in de stad en na een paar keer optrekken en wachten voor een stoplicht valt hij opeens uit. Niks doet het meer. Starten lukt ook niet. Na een minuut of wat probeer ik het weer en hij start weer. Motorlampje gaat wel branden. Garage heeft oliefilter vervangen en leek goed te gaan. Maar nu weer ins de stad bij stoplichten valt hij spontaan weer uit. Lijkt alsof hij geen benzine meer krijgt? Wat ik had begrepen dat er 2 foutcodes waren: P0201tm p0205 Wat kan de oorzaak zijn? Ik moet dit niet hebben als ik op snelweg zit en alles valt uit.

Cube42

Geplaatst door Cube42 , lid sinds 2 maanden geleden

5 Reacties

Master_, 2 maanden geleden

cylinder 5 fout op injector

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Aansturing van injectoren valt weg.
Kan bedrading/stekker zijn of aansturing , controleer eerst de stekkers en kabelboom en massa eens.

Cube42, 1 maand geleden

Bedankt voor de antwoorden...hij rijdt nu weer 'gewoon' maar het motorlampje brandt wel. Tot nu toe is het alleen in de stad gebeurd en weet niet of ik dit. op de snelweg ook kan meemaken. Het rare is dat voordat dit gebeurt ik altijd zeg, 'nou die motor loopt als een zonnetje' Nu ik me herinner heb ik ook het gevoel gehad dat de motor niet genoeg 'kracht' had..benzineverbruik steeg ook. En op ander moment loopt d emotor als een zonnetje..tot dat moment dan...

waar zit de kabelboom eigenlijk?
i

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Aan elke injector zit een kabel deze kabels samen , heet een kabelboom , er zitten diverse stekkers endergelijke aan , misschien is er bij de beurt iets los geraakt of niet goed vast gezet.

Cube42, 1 maand geleden

Laatste update: Ik heb de benzinefilter vervangen. Deze was nooit vervangen. Weet niet of dit de oorzaak was. Na vervanging heeft het probleem zich nog 1x voorgedaan. . Ik kon na een een minuut of 10 weer starten en verder rijden. Lampje bleef nog wel branden. 3 dagen daarna startte ik de motor weer moot maar lampje bleef uit! Zo het dan toch de benzinefilter zijn geweest of is het toch iets met de bedrading...en dan is het wachten op de volgende uitval..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.