Volkswagen Golf III : Motor valt stil

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Nou ik heb 2 weken geleden mijn auto naar een garage gebracht, omdat er een slang van mijn thermostaat huis is afgebroken.
Die is toen vervangen. Op de weg terug naar huis viel de auto steeds uit. Ik heb de auto terug gebracht naar de garage die hebben toen het gasklephuis schoongemaakt. Maar de auto vertoont nog steeds de zelfde problemen zodra ik mijn koppeling intrap valt hij uit.(toerenteller daalt meteen naar 0) De garage adviseerde mij op mijn bougies/kabels , rotor en verdeelkap te vervangen omdat ze vies waren maar ik heb geen vertouwen meer in ze.

Wie kan mij helpen

Mark_Osdorp

Geplaatst door Mark_Osdorp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

svaleras (100), 16 jaar geleden

En dat probleem met motor stilvallen heb je niet gehad, voordat je bij die desbetreffende garage langs ging?? Of wel?

Het kan natuurlijk best zo zijn dat je bougies vies zijn of aangeslagen. Je kunt proberen ze eruit te halen en met een staalborstel iets op te poetsen. Ook bij de rotor en verdeelkap kun je de metalen gedeeltes oppoetsen met een staalborsteltje of iets dergelijks. Mocht dat niet helpen, kan het best zijn dat je bougies ook aan vervanging toe zijn.
En wat je bekabeling betreft...deze kun je gewoon testen op lekkage. Neem een goed isolerende schroevendraaier, start je auto, houd de punt van je schroevendraaier tegen het metaal aan, en breng de zijkant ervan, op een millimeter of twee van één van de kabels. Niet er tegenaan, dus! Als er vonken ontstaan, is de kabel lek.
Maar het kan ook heel goed een andere oorzaak hebben, is moeilijk in te schatten zo, van afstand.
Succes ermee

Mark_Osdorp (0), 16 jaar geleden

hey svaleras, ik heb het probleem daarvoor niet gehad

het is precies het zelfde probleem denk ik als de topic voor mij. De auto stottert een beetje en valt gelijk uit het accu lampje gaat dan branden.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Toevallige samenloop

Bij de 1.6 motoren is een bekend probleem een vervuild gasklephuis. Deze schoonmaken en hem hierna in basistand zetten. (laatste moet zeker gebeuren; anders loopt ie 1400 rpm stationair)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.