Volkswagen Golf: Motor valt uit tijdens rijden

Bouwjaar: 2005

Wij zijn in het bezit van een VW Golf CL 55 Kw bouwjaar jan 1995. Tijdens het rijden valt de auto soms uit. Niets doet het dan meer. Als de motor weer start staat het klokje op 00.00
Soms start de auto niet. Ook dan werkt er niets meer. Geen verlochting geen klokje etc. De accu is het niet. Toen heb ik de auto aan de praat gekregen door hem/haar in de versnelling te zetten en de auto even heen en weer te duwen. De klok gaf toen oo.oo aan en hij startte vervolgens probleemloos. Alvst reuze bedankt voor je reactie.

Frank van Soest

Geplaatst door Frank van Soest (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dutch123 (65), 18 jaar geleden

Er werkt helemaal niets meer?
Kijk de kabels vanaf de accu dan eens na. Zowel de plus als de massa.

Frank van Soest (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Er werkt -als de motor uitvalt helemaal- niets meer. Zelfs de display van de KM stand en klokje valt uit. De kabels van de accu heb ik nagelopen. Alles zit goed vast en geen oxidatie. Zelf heb ik nog zitten te denken aan een startonderbreker maar volgens mij zit die er niet in omdat er in de sleutel geen chip oid zit.

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk het zogenaamde x-relais kapot door losse soldeerpunten. Dit relais wordt namelijk serieus warm.

Frank van Soest (0), 18 jaar geleden

Bedankt. Ik zal het x-relais vervangen. Kan je mij vertellen waar dit relais zit en hoe ik het kan herkennen?

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Ik ken het nummer niet van buiten. De relais zitten boven de zekeringen linksonder t.o.v. het stuur achter het wegneembare bakje. Als de auto een tijdje gereden heeft is het relais veel warmer dan de andere relais. Zo kan je het herkennen.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Dit is het relais 109.
Maar volgens mij valt dan niet alles uit.
Het lijkt op een volledige stroom onderbreking.
Ligt het niet aan de massa aansluiting.
Beweeg deze eens op en neer, misschien kun je zo het probleem zo nabootsen.

Frank van Soest (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. De ellende zat in de stroomdraad van de plus pool van de accu naar de zekeringskast. Deze gaf bij de zekeringskast het probleem. Een ieder bedankt voor het meedenken.

Groet, Frank van Soest

dutch123 (65), 18 jaar geleden

Je had het probleem duidelijk omschreven. Dat is het halve werk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.