Volkswagen Polo: motor verliest soms vermogen & valt herhaaldelijk stil

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi

Hallo,

ik heb een vreemd probleem met m'n polo van 98 (320.000km). zonder bepaalde regelmaat (wel vaker op de autostrade), begint de auto te schokken en in te houden, verliest de motor vermogen, en doet het gaspedaal niets meer. bij het ontkoppelen slaat de motor onmiddellijk af. Vaak knippert het gloeispiraal symbool ook.
soms kan ik dan weer 50 à 100 km probleemloos rijden, soms valt ie 10 keer stil per kilometer.

net binnen geweest in de garage, daar is de elektronische injector vervangen (ecu gaf blijkbaar die foutmelding). 5 km verder was het weer van dat...

iemand een idee? of een oplossing?

heindetry

Geplaatst door heindetry (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hein,

Welke foutcode stond of staat er nog in ?

En hoe is de staat van het brandstoffilter ?

Gr Stefan

heindetry (0), 13 jaar geleden

wel, de enige foutcode die ze in de garage konden vinden had betrekking op het slecht werken van de injectoren ( de exacte code weet ik helaas niet). m'n polo heeft zonder problemen de kaap van de 300k gehaald door regelmatig onderhoud (om de 5000km), de brandstoffilter wordt elke 10000 vervangen.


mss ook nog ff melden dat wanneer de auto stilvalt , ik de eerst 10 keer zonder problemen onmiddellijk opnieuw kan starten (startmotor doet even snel zijn werk als normaal), na ongeveer 10 keer moet ik elke keer 1à2 minuten wachten, dan start hij weer als vanzelf. een paar honderd meter verder valt hij dan weer zonder vermogen en daarna onvermijdelijk uit...

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Klinkt alsof hij dan geen of te weinig brandstof krijgt..

Je kunt eventueel de slangen van en naar de pomp eens controleren op lekkage, indien er een doorzichtige slang op de afvoer zit, zie je op dat moment dat ook veel luchtbellen erin zitten ? Anders als je geen storingscode meer weet of als het geheugen nu leeg is, zou ik eens het brandstoffilter vernieuwen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.