Volkswagen Polo: Radio aansluiten met contactstroom

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi allemaal

Ik ben sinds gisteren de trotse eigenaar van een Polo en wou vandaag mijn radio in gaan bouwen.
Nu schetst mijn verbazing dat de vorige eigenaar er een bende van heeft gemaakt aan de achterkant van de vage radio die er inzat.
Zou zitten er 2 draden aangesloten op een permanente voeding ( rood in mijn geval ), dit houd in dat mijn radio dus ook permanent aanblijft.
Ik weet dat er 1 op een permanente voeding moet zitten en 1 op een contactvoeding ( deze kabel zit er niet ).

Ik heb met een multimeter gezocht in de bedrading achter de radio maar kan geen contactstroom vinden in de draden die daar aanwezig zijn.
weet iemand waar ik zon' kabel elders kan vinden in de auto die ik dan kan gaan gebruiken voor mijn radio?

dreamliner

Geplaatst door dreamliner (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Ray,

Zoals je zegt klopt het inderdaad, het is maar net waar je voorkeur heen gaat, sommige vinden het fijn als je ook radio kan luisteren zonder dat daarvoor het contact ingeschakeld hoeft te worden..( vandaar dat deze 2 kabels nu bij elkaar zitten )

Ik zou de geschakelde + van het contactslot weg halen, er lopen een 5 tal draden, op één van de dunne die ertussen zit, is de geschakelde +, meet maar eens even, je kunt deze eventueel apart zekeren met een 10Amp zekering.

Gr Stefan

dreamliner (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan

Bedankt voor je antwoord, hoe kom ik bij dat 5 tal kabels?
Moet ik dan veel losschroeven of zitten ze op een makkelijk te vinden plek?

Groeten Ray

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Ray,

Even de kap onder het dashbord / contact slot verwijderen d.m.v. een paar parkers los te draaien, dan zie je de bedrading en het contactslot, kun je gelijk meten en een kabel trekken.

Gr Stefan

dreamliner (0), 13 jaar geleden

thx denk dat ik er wel uit ga komen dan.
Ik laat je de uitslag nog wel weten.

dreamliner (0), 13 jaar geleden

Graag zou ik de standaard speakers in de portieren vervangen voor betere speakers.
Nu krijg ik de ronde vensters die voor de speakers zitten er niet af wat denk ik betekend dat het hele paneel van de deur er af zou moeten om de speakers te kunnen vervangen.
Nu heb ik dus de vraag of iemand kan vertellen hoe je dit het beste kunt doen en wat voor formaat speakers er schuil gaan in de portieren?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Normaal kun je de roosters zo eraf wippen, dan kun je erna de speaker los draaien en eruit halen, meet de diameter even op en haal een set nieuwe speakers naar wens, monteer ze en draai ze vast, druk het rooster terug.

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Je kan ook netjes een nieuwe pluskabel op je accu maken, dat doe ik meestal voor een versterker, dan haal ik een dikke rode plusdraad, doe 'm door een gaatje in het schutbord de auto in en je hebt een voeding.

Eerst draadje erin voordat je 'm op de accu doet hoor

Marco

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Marco,

De TS heeft geen geschakelde +, dus kun je deze ook niet rechtstreeks van de accu af halen..

En zo'n dikke kabel trekken lijkt me wat erg overdreven voor alleen de radio van spanning te voorzien :)

Gr Stefan

dreamliner (0), 13 jaar geleden

Ik had die kabel gewoon wat Stefan zei van die kabelboom achter het contactslot afgetapt en het werkt allemaal perfect, radio gaat keurig aan en uit afhankelijk van het contactslot.

Verder zijn de speakers in de portieren ook gelukt, moest alleen 2 kunstof pinnetje wegsnijden die hoorden bij de standaard speakers maar daarna konden me 17 cm pioneer speakers er perfect in.

Enige wat me nu nog te doen staat is de verlichting rondom de sigarettenaansteker, maar daar had ik een andere topic over gemaakt.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bij deze bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.