Volkswagen Fox: motor wil afslaan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: bmd, Motorinhoud (cc): 1198, Vermogen (kw): 40

Sinds kort heeft de motor van onze fox de neiging om tijdens het rijden te willen stoppen. Het voelt dan alsof de contactsleutel omgedraaid wordt. Even gaspedaal loslaten en opnieuw intrappen en dan gaat hij ook weer "gewoon" verder. Soms brandt het motormanagementlampje met code 0420 katalysator. Dit kan ikzelf met behulp van de ELM327 resetten. Deze code geeft de auto al meer dan een jaar en is waarschijnlijk niet van invloed op het genoemde probleem , verder zijn er geen storingen waar te nemen. Waar moet ik naar kijken?

Geert Jan

Geplaatst door Geert Jan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

De code P0420 geeft aan dat je katalysator niet meer voldoende werkt.
Het is mogelijk dat het binnenwerk in stukken gebroken is en dat er een los stuk voor de uitgang komt te zitten.
Dan kunnen eventjes de gassen niet meer weg en lijkt het alsof de motor afslaat.

Klop eens voorzichtig op de katalysator. Rammelt die dan?

Geert Jan (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Helaas rammelt de katalysator niet. Wat ikzelf heel raar vind, dat als ik het gaspedaal even loslaat en dan weer intrap, hij gewoon weer verder rijdt, alsof er niets aan de hand is. Ik vrees, dat de oplossing nog niet gevonden is.

Geert Jan (0), 5 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Remlichtschakelaar kapot, waardoor de remlichten bleven branden. Schakelaar vervangen ( 10,=) en het euvel is verholpen. Hoe moeilijk kan het zijn. Bedankt voor het meedenken,,,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.