Volkswagen Passat: motor wil slecht aanslaan 00802 p0322

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: bxe 1.9 tdi pd

Hallo,

Wie kan ons helpen ?

We hebben hier een passat staan. Hij geeft de fout 00802 / p 0322 => ontsteker/verdeler snelheidsignaal (ingangsignaal) volgens autodiagnos tester
Vanmiddag was het spontaan even weg maar vanavond was het probleem weer gelijk.
Bij stilstaande motor fout wissen dan blijft de fout weg. Bij starten is de fout er direct weer. Hij geeft dan ook in andere ecu's een fout Motormanagement

Ik heb het idee dat het gekomen is na dat de motorruimte is afgespoten. Iemand bekent met dit probleem of waar een stekker oid zit die slecht tegen water kan bijv. ?

Met vriendelijke groet,

Jordy Doornbos

Jordy5884

Geplaatst door Jordy5884 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Schitterende vertaling van de officiele EOBD tekst voor de foutcode.
VW hanteert een iets simpeler omschrijving: Geen toerental signaal (G28).
Ik zou de motor toerental (krukaspositie) sensor en de bedrading controleren.

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Haal de motorkabelboom maar open ter hoogte van de startmotor, waarschijnlijk is daar één of meer kabels doorgesleten door trillingen.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat hierboven is gezegt zou ik ook doen, vooral dat wat Benny zegt komt wel vaak voor. De in elkaar getwiste bedrading in die geribbelde hoes ligt dan vaak bloot tegen elkaar of onderbroken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.