Volkswagen Passat: Motorolie passat word ineens een soort pasta

Bouwjaar: 2006, Motorcode: 130pk ???

Sinds 21/08/2006 hadden we ineens problemen met de remmen. Deze zaten muurvast. We konden niet meer achteruit of vooruit.
Auto even laten stilstaan en plots gingen deze weer. Wat ermee rondgereden en geen problemen meer ondervonden. Op 22/08/2006 vult mijn vader remolie en dergerlijke bij en kijkt wilt naar het oliepijl kijken. Wat ziet hij olie is een soort van dikke pasta geworden.
Nu is de vraag natuurlijk heeft iemand anders dit al eens mee gemaakt?????
In de garage hebben ze em aan de computer gehangen en er was niks mis met de electronica.

reweghs_r

Geplaatst door reweghs_r (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

robby is er wel de goede olie in gedaan wat ik heb hier nog nooit bij ons van gehoord wel een paar keer meegemaakt bij een taxi bedrijf die zelf het onderhoud deed en er gewone olie in stopte dat de motoren in elkaar draaide wat de goede olie is voor de pompverstuivers heel belangrijk.

groetjes jan.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

pasta, lijkt het op mayonaise ???, dan zit er water bij de olie.

Groeten Marcel

reweghs_r (0) PRO, 17 jaar geleden

ja de olie is een soort van brei geworden.
In de garage zeggen ze al dat de hele motorblok vervangen moet worden als er drukverschillen op de pistons zitten. Maar verder weten ze het ook nog niet.
Wat ons de laatste tijd wel is opgevallen is dat de uitlaat wel wat harder stinkt ten op zichte van onze andere passat. Maar verder rijd de auto gelijk alsof er niks mee aan de hand is.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Acuut stoppen met rijden en een druktest uitvoeren op de cilinders. Heb je koelwater verloren ??? Als er water bij de olie zit, moet dit ergens vandaan komen, misschien een scheur in het blok, maar in het minst erge geval een gescheurde koppakking.

Zo niet langer doorrijden, door gebrekaan smering kans op nog veel ergere schade zoals lagers en klepstoters.

groeten Marcel

ronaldjanssen (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk eens of je geen koelvloeistof verliest, bij deze motoren heb ik het wel eens meegemaakt dat de warmte wisselaar op de motor lekt, dan komt er namelijk viade warmte wisselaar koelvloeistof in de motorolie endat geeft gele pasta.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.