Volkswagen golf 110PK TDI: motorregelapparaat resetten?

Bouwjaar: 1998

Bestaat er een mogellijkheid om de motorregelapparaat te resetten middels diagnose aparaat met vag com dat deze dan een nieuw zelflerend programma begint om de motor weer optimaal draaiend te krijgen zo ja graag uitleg.
Alvast bedankt voor de reacties.

Limano

Geplaatst door Limano (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Guido Priemus (0) PRO, 20 jaar geleden

Nee, dat bestaat niet. Je kunt foutcodes wissen, maar als je de werkelijke oorzaak van de storing niet wegneemt, heeft het weinig zin. Een slechtlopende motor heeft over het algemeen een oorzaak. VAG-COM kan je helpen de diagnose te stellen. Het is echter geen oplossing. De oplossing zit in in een ven de onderdelen van de motor/pomp/electronica, zoek daar dus eens aan de hand van de storingscode die je hebt uitgelezen.


Succes,

Guido Priemus

dutch123 (60), 20 jaar geleden

Wat moet ik me eigenlijk voorstellen bij dit zelflerende programma? Worden er echt bepaalde settings veranderd, en welke dan? Hoe leert de computer eventueel verkeerde settings weer af?

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/ad...

Note: Channel 00 is a special case. Performing a [Save] to Channel 00 resets all adaptation values to their original factory defaults. This only works in controllers that support this function, see your Factory Repair Manual to find out if this procedure applies to each controller in your vehicle.

dutch123 (60), 20 jaar geleden

Dat betekent dan wel dat ook alle settings die de dealer ooit om goede redenen gedaan heeft, gewist worden(?) Wordt dan ook b.v. de software codering teruggezet naar 1 en misschien de later ingebouwde cruise control weer uitgezet?

caddy1492 (0) PRO, 20 jaar geleden

codering nooit terugzetten. dit is altijd de uitvoering van de motor/ transmissie / abs samenstelling. bij deze auto is codering 0001 automatische transmissie en 00002 handgeschakelde versnellingsbak. De basisstand is alleen om het inspuitmoment in te stellen en dit gebeurd ook puur mechanisch. Als je de motor in de basisstand hebt gezet veranderd er helemaal niets aan de instellingen. er is namelijk niets om in de basisstand (bij benzine wel) in te stellen (denk wat benzine wel heeft en deze diesels niet: gasklep, stationaire verstelmotor. etc..) Met alle ingelogde instellingen (srs, toerentalwijzigingen etc) gebeurd ook niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.