Volkswagen Golf IV: motorscheck lampje blijft branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Naar dat ik een alarm had in laten bouwen, bleken op de weg terug mijn richting aanwijzers niet te werken , naar een check door die alarm in bouwer bleek dat de plug onder de stuurkolom los zat door het trekken en duwen van de juiste draden die hij nodig had,maar tot die conclusie komende, had hij eerst andere dingen gedaan waaronder enkele relais los getrokken had, en wat sluiting gemaakt (ik hoorde wat geknetter)
Naar dat hij klaar was met het inbouwen van het alarm bleef het motorcheck lampje branden, hij heeft iemand laten komen met een diagnostic apparaat en, heeft de fout code weggehaald met de mededeling dat de code te maken had met de aansluiting van de dynamo of zo iets.
Naar dat ik een paar keer mijn auto had gepakt en ongeveer 200 km probleem loos gereden had, starte ik mijn auto weer, naar dat ik ongeveer 500 meter te hebben gereden ging het lampje motorcheck weer branden (de ritten daarvoor dus geen problemen gehad).
De auto schakelt niet meer snel op en de kickdown werkt ook niet meer in de stad en op de snelweg, en hij blijft op de snelweg "hangen" in een versnelling dat de auto ongeveer max 120km haalt met ongeveer 5000 rpm.
Wat kan het probleem zijn?

Golf 4 variant automaat 1.6

pawarana

Geplaatst door pawarana (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

kan je zo niet zeggen de wagen moet uitgelezen worden dat hij nu slecht schakeld komt omdat er een storing in de motor zit.

groetjes jan.

pawarana (0), 13 jaar geleden

De fout code's die uitgelezen zijn : P0725 - P1780 - 1850 - P1624
Kan iemand vertellen wat die code's betekenen en de eventuele oplossing is?
de code's zijn vanmiddag gewist en gelukkig tot nu toe weer probleemloos kunnen rijden.

MvrGr.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

http://www.gerritspeek.nl/vag-com.html

kijk hier maar even, maar je alarm had je denk ik beter kunnen laten stelen. Je hebt foutcodes van de bak, van je motormanegement, van je snelheidssignaal... etc
Misschien verstandig om even uit te laten lezen door iemand die echt vag.com (uitleesapparatuur) heeft en die er wat mee kan, en niet een alarm inbouw "specialist"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.