Volkswagen Caddy: motortemp. loopt langzaam terug bij stationair draaien.

Bouwjaar: 2001

het onderwerp zegt het al, als ik met koud weer pauze hou in mijn auto en ik laat de motor een kwartier stationair draaien dan loopt heel geleidelijk de motor temperatuur omlaag. ik ben gewend dat de motortemperatuur juist oploopt en dat het dan wordt afgekoeld door de ventilator.

als ik rij dan lijkt het ook een eeuwigheid te duren voordat de motor eens een keer warm is, ongeveer 20 minuten in stadsverkeer. de motor komt uiteindelijk op 90 graden uit en de auto wordt warm maar dat duurt erg lang. mijn prive auto is binnen 10 minuten op temperatuur.

waar kan dit aan liggen, of is dit normaal????
het is een 1.9 sdi motor.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Martin,

De temperatuur zou inderdaad op moeten lopen bij lopende motor. Ik denk dat je thermostaat open blijft staan, waardoor er meer weggekoeld wordt dan er bijgestookt wordt.

Groeten, Thijs

mvdkant (0), 19 jaar geleden

bij de eerstvolgende oh beurt zal ik hierover melding maken.

bedankt voor je antwoord.

gr.
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.