Volkswagen Golf II : na vervangen distributieriem slaat motor niet meer aan

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1595

hallo
gisteren auto rijdend binnen gebracht na vervangen van distributieriem slaat de motor niet meer aan alles staat op tijd hij vonkt en krijgt benzine hebben bij de lambdazonde die nog maar aan een enkel draadje verbonden was weer aan elkaar gemaakt we komen er niet uit weet iemand wat dit kan zijn? vr gr een bezorgde eigenaar

jerido

Geplaatst door jerido (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je de ontsteking niet goed staan. Deze wordt aangedreven door een hulptandwiel van de distributieriem en die is vrees ik nu van tijd af gegaan met het monteren. Heb je de timing daarvan gecontroleerd?

Als de krukspoelie erop zit dan moeten de merktekens bij elkaar staan.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Waarschijnlijk heb je de ontsteking niet goed staan. Deze wordt aangedreven door een hulptandwiel van de distributieriem en die is vrees ik nu van tijd af gegaan met het monteren. Heb je de timing daarvan gecontroleerd?

Als de krukspoelie erop zit dan moeten de merktekens bij elkaar staan.[/quote]
Mee eens.
Als de krukas en de nokkenas precies op tijd staan,dan moet de rotor van de onsteking (onder verdelerkap) precies naar de 1e cylinder wijzen.Zit ook een kerfje in verdelerhuis.
Staat de ontsteking van tijd,dan zou ik het hulptandwiel juist gaan zetten,want als je de stroomverdeler los gaat halen,dan moet de onsteking weer afgesteld worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.