Volkswagen golf III tdi 90pk: nagelen tdi

Bouwjaar: 1994

Beste mensen!!
Ik heb hulp nodig bij mn vw golf.. naar mijn mening nagelt deze tdi heel erg.. vooral koud. En warm heeft ook een bepaalde metaalklank dat afentoe klinkt bij gas geven.. volgens mij staat het inspuittijdstip verkeerd en loopt ook erg ruw.
Hoe kan ik zien of mijn distributieriem niet versprongen is ????
Het verbruik is 5,2 liter op 100 km

TDI-maniac

Geplaatst door TDI-maniac (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Distributieriem en krukastandwiel laten kontroleren.

TDI-maniac (0), 19 jaar geleden

Ik heb zogezegd geen 2 links handen en heb al menige distributieriemen gewisseld (benzine) dohc. Maar waar zijn er merktekens te vinden en waar moet je op letten om te kijken of pomptiming niet versprongen is t.o.v krukaspoulie

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Krukasmerkteken op vliegwiel versnellingsbak, nokkenas blokeren en pomp blokeren met gereedschap, is te krijgen in iedere autohandel. Krukastandwiel lossen en kontroleren indien spiebaan niet uitgesleten.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

aan de achterzijde van de nokkenas onder het kleppendeksel zit een sleuf deze moet horizontaal staan(vlak liggen met de bovenzijde van de cilkop)

BILLIE12 (0), 19 jaar geleden

piston beschadigdt = te vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.