Volkswagen New Beetle: New Beetle met storingslampje ESP

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: AQY

Hallo,

Klant komt met een probleem dat zijn ESP lampje brand. Diagnose met VAG-com laat zien dat de het ABS regelapp. de storing verwijt aan een storing in het motorregelapp. Deze uitgelezen en daar zat inderdaad de DTC LMM signaal te zwak. Na verwijderen komt de DTC onmiddelijk terug. De uitgelezen waarde van de LMM in de meetwaarde blokken geeft deze een waarde stationair van 4 a 5 mg/slag (een beetje weinig dacht ik)
Nieuwe LMM van Bosch gemonteerd en de motor loopt nu even maar gaat dan zeer beroerd lopen en slaat af.
Ook gasgeven gaat niet, dan smoort de motor en slaat af
Snel even de LMM waarde gemeten en geeft een nog lagere waarde ca 2 a 3 mg/slag maar de DTC komt niet terug en het ESP lampje is uit. Nogmaals de oude LMM teruggemonteerd en het ESP lampje brand weer.
Motor loopt dan overgens goed, ook laat de LMM waarde bij gasgeven een verhoogde waarde zien tot wel 30 a 40 gr/slag. Waar moet is zoeken, Orginele LMM meter monteren (zijn er vaker verkeerde LMM in de handel) Bosch nummer is gelijk aan oude. Of zit er toch een ander probleem achter.

gr Henk

hkiers

Geplaatst door hkiers (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor controleren LMM moet je kijken in meetwaardenblok 6.De waarde die je daar ziet moet rond de 0% zijn (zeeniveau),anders lmm defect.

sjakie30 (0) PRO, 17 jaar geleden

egr nakijken

touaregspecialist (0) PRO, 17 jaar geleden

met de nieuwe lmm even doorrijden, begint dan vanzelf beter te lopen.
hij moet dan waarschijnlijk toch aan motormangement systeem worden aangepast.
uit ervaring al een paar keer meegemaakt.

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.