Volkswagen Passat: Niet vloeiend optrekken va 3de versnelling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Bij optrekken va.40km gaspendaal geheel in drukken va 3de of hogere versnelling gaat dit niet vloeiend alsof er een onbelans /stoten in de aandrijving ontstaat of een onderbreking in de motor optreed? De aandrijfasssen zijn speling vrij en maken geen geluid.Km stand is 200000.Heeft iemand hier ervaring mee? Foutcode P1850 can-bus aandrijving ontbrekende info van motor-ecu na resetten komt deze niet terug echter het probleem blijft. Motorcode is AVB. Welke kabelboom wordt er bedoeld?

Piet v.Heel

Geplaatst door Piet v.Heel (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 15 jaar geleden

vaak zit de oorzaak in de luchtmassameter het bete is dit tecontroleren met een proefrit met de testkast en de waarde van de lucht massameter te controleren .
bij de origenele kast van vw geeft hij dan aan hoeveel het is en hoeveel het moet zijn en als daar teveel tussen zit moet hij vervangen worden.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Of de beruchte kabelboom.
Staat er een storing in?

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, is dit een motor met pompverstuivers ? Zo ja, dan zou daar de oorzaak kunnen liggen. Auto laten uitlezen en relevante meetwaardenblokken laten controleren.

Groet Jan227

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Piet v.Heel]Welke kabelboom wordt er bedoeld?[/quote]
Die zit onder het kleppendeksel,en voorziet de pompverstuivers van spanning.
Alleen de pompverstuiver motoren hebben dit.

Piet v.Heel (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Jan227]Hallo, is dit een motor met pompverstuivers ? Zo ja, dan zou daar de oorzaak kunnen liggen. Auto laten uitlezen en relevante meetwaardenblokken laten controleren.

Groet Jan227[/quote]
Geen foutcode's,opvoerpompdruk gecontr.was te laag (3.5bar bij 4000T.) na vernieuwen opvoerpomp alles ok.
Bedankt

Gr.Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.