Volkswagen Passat: tikkend geluid motor

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: RL

Betreft een Volkswagen Passat uit 1987 met een 1.6 motor, code RL. Deze heeft een katalysator en hydraulische kleppen. Nu 230.000 op de teller. Na een koude start is er naar mijn mening te lang een tikkend geluid te horen vanuit de motor. Dit tikken duurt soms wel een minuut of 5 schat ik. Soms duurt het tikken ook wel korter en af en toe tikt hij ook even na een warme/lauwe start, maar dan korter. De olie wordt steeds ververst iedere 10.000 km.

Geplaatst door

Passat32B (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

klepstoters vervangen kan het oplossen..... Kunt er ook mee doorrijden, ze kunnen er heel oud mee worden. Dit soort auto's moet je niet te veel meer aan uitgeven.

audia4 0
badge

16 jaar

Wat voor olie gebruik je?

Speedrazor 0

16 jaar

je kan proberen om een 1/2liter atf toe te voegen dit heeft een reinigende werking

De olie die altijd in de motor gaat is Shell Helix Plus 10W40. Die ATF-olie toevoegen zal ik in overweging nemen. Het is inderdaad zo dat het feitelijk niet meer loont om veel geld aan deze auto uit te geven, maar ja... Ik ben best verknocht aan mijn oude Passat. De laatste 10 jaar heb ik steeds (vaak voor een habbekrats) deze geweldig fijn rijdende en ruime auto's gekocht (en één keer een Golf II). Het zijn over het algemeen vrij probleemloze auto's is mijn ervaring. Niet voor niets zijn ze met honderden verscheept naar Polen en Afrika voor een tweede leven, wat ook weer jammer is, want ze zijn een zeldzame verschijning op de weg geworden.

Passat32B 0

16 jaar

Probeer eens 15W40 olie, het tikken met deze olie was bij mn Golf 3 met 250.000 op de klok ook voorbij.

Speedrazor 0

16 jaar

Klepspelingen nakijken. Kunnen ze zelfs in een vakschool.
230000 is normale km-stand hiervoor.
EN dikkere olie gebruiken.

koert_ahja 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.