Volkswagen Golf IV: niet vrij komen van de koppeling bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 tdi

Bij mijn golf 4 met normale 5 bak en AGR motor, komt als de motor goed warm is de koppeling niet goed vrij. Dit merk je vooral door het kraken in de achteruit. Is hij weer afgekoeld dan komt hij weer perfect vrij . Ik heb goede druk op het pedaal, niet meer vrije slag dan normaal en voor de zekerheid heb ik de hydraulische bediening al doorgespoeld met nieuwe remvloeistof en opnieuw ontlucht . Weet iemand de oorzaak van dit vervelende verschijnsel?

ab24

Geplaatst door ab24 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als het probleem echt het niet vrij komen van de koppeling is dan is er een probleem met of de drukgroep of de koppelingsplaat glijdt stroef over de prise-as van de bak heen. Best is dan om gewoon complete koppelingsset te vervangen.

ab24 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, ik denk ook dat het de koppeling zelf is maar ik vind het zo vreemd dat hij dit alleen doet als hij goed heet is.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Komt dan door temperatuurverschil waardoor het net even niet meer goed werkt of klemt. Maar als je het op dat moment laat voelen aan een monteur dan zou die er wel wat zinnigs over kunnen zeggen. Je kan testen op dat moment op een vlakke weg en dan koppeling intrappen en hem dan richting z'n 1 zetten en als hij al gaat rijden of wil gaan rijden nog voordat hij in z'n 1 zit of al in z'n 1 zit dan is het idd de koppeling maar wat je zegt over z'n achteruit dat zegt eigenlijk al genoeg maar zo achter de pc en zonder het zelf te kunnen voelen blijft zoiets als dit toch niet 100% om er een diagnose van te geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.