Volkswagen Golf: Niet werkende MFA

Bouwjaar: 1982

Ik heb net een Golf GTI uit 1982 gekocht maar de MFA doet totaal niets meer. Kan iemand mij een aantal zaken voorstellen die ik stap voor stap na kan lopen? Enige uitleg hierbij zou welkom zijn. Bij voorbaat dank.
Steffan.

Steffan

Geplaatst door Steffan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het volgende probleem:

Haal de cockpit uit de auto, demonteer zeer voorzichtig de printfolie aan de achterzijde. Haal het hele zaakje uit elkaar en bouw de print van de MFA uit. Hier zitten een aantal elco's (elektolitische condensators) op. Deze structureel allemaal vervangen. Zorg wel dat je een fijne soldeerbout hebt, en een desoldeerpompje, het is n.l. een priegelklusje en de print is snel beschadigd. Het is een paar uurtjes werk. Heb je dit nooit eerder gedaan, vraag dan iemand die ervaring heeft met elektronica repareren. Deze condensators haal je bij een elektronica hobbywinkel of www.conrad.nl

Als je dit netjes uitvoert en je de juiste waardes gebruikt geef ik je 90% kans dat ie weer werkt......

Vervangen van de cockpit is geen of een tijdelijke oplossing, de MFA's die aangeboden worden hebben dit probleem namelijk allemaal in meer of mindere mate. Het aanbod is ook nog eens klein. (alleen GTI 1982/1983) Oorzaak is het gebruik van inferieure condensators, die slecht tegen de hoge temperaturen kunnen die ontstaan onder het zwarte dashboard in het bakkende zonnetje. Het elektrolyt loopt er hierdoor uit (kun je aan verkleuring van de solderingen zien)

Ik zie dat je bij philips werkt, dus denk dat het wel goed gaat komen.....

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.