Volkswagen Golf: Welk materiaal nodig voor remblokken te vervangen?

Bouwjaar: 1980

Zoals de titel het zegt, wat heb ik nodig om de remblokken van m'n golf 1 cabrio (1980) te vervangen ? Want ik dacht dat je een imbus(zeskantsleutel) nodig had hiervoor.

steven_fiesta

Geplaatst door steven_fiesta (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

imbus 7 en een grote tang voor de remzuiger terug te duwen , zord wel voor een goede kwaliteit imbus want deze kunnen erg vast zitten

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat je zegt, muurvast, zorg voor een inbus dop, daar kun je goed kracht op zetten. Verder eerst de 6 kant goed uitbaggeren met een schroevendraaier en dan de dop er met een zware hamer inslaan. Moet 100% goedgaan in een keer, anders kun je daarna hakken of boren. En deze bouten zijn nog wel leverbaar maar ongelovelijk duur.......

Bij montage de hele handel dik in de kopervet, dan heb je er de volgende ronde profijt van.....

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ongelooflijk duur valt wel mee, origineel een euro of 6 per stuk. Probeer ze eerst maar een los te krijgen zoals boven staat beschreven.

steven_fiesta (0), 18 jaar geleden

Ok, dat moest ik weten een nummer 7 is het inderdaad. (deze zit dus meestal niet in een setje sleutels) En met een verlengstuk op mijn zeskantsleutel gingen ze wel goed los.

Bedankt voor de info !

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb het vandaag even nagetrokken, deze bouten zijn zelfs niet meer leverbaar...........

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Harry, je hebt ongetwijfeld helemaal gelijk, maar ik dacht dat ik ze ooit gekocht heb voor niet te gek veel....ik zal me wel vergist hebben...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.