Volkswagen Polo 2003: Nieuwe autoradio werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hi, ik heb sinds kort een nieuw autoradio gekocht die vrijwel volledig te bedienen is via het touch screen. Ik had hiervoor een DIN1-radio, maar vond dit een beetje ouderwets.

Nu is het volgende probleem ontstaan:
- De radio doet het goed bij stilstand, maar zodra ik ermee ga rijden valt het scherm uit. Zodra ik dichtbij de 0km kom, gaat het scherm weer aan, maar blijft wel flikkeren. Het lijkt erop alsof de energietoevoer (naar mate de auto harder rijdt) zwakker wordt.

- De radio doet het ook niet goed en onthoudt de zenders/kanalen niet. Dit zou ook met bovenste punt te maken kunnen hebben, neem ik aan.

In de foto's zie je alle aansluitingen en kabels. Heeft iemand enige idee hoe ik dit kan fixen?

Thanks!

Matthijs202

Geplaatst door Matthijs202 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

of je moet goed meten aan de auto wat wat is, of beter, je koopt een verloopstekker voor de originele aansluiting naar een universeel toestel.
Als je niet weet wat je moet meten, ga dan ff langs een garage, je zal niet de eerste zijn waarvan de auto afbrand na domweg aansluiten van de originele stekker.

Jeraevers, 7 maanden geleden

Hallo, ik had pas hetzelfde probleem met zo'n radio in een Golf 4.
In de stekker van de auto zit een signaaldraad van de achteruitrijlichten. Die draad moet je afkoppelen/doorknippen.
Doet de radio ook raar bij het aansteken van de lichten? Dan ook de signaaldraad van de dashboard verlichting afkoppelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!