Volkswagen Polo 2003: Polo wil niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 40

Beste mensen,
Deze Polo had een schade waarbij de stuurairbag gesprongen is. Deze is vervangen en module gereset. Echter wil de motor niet aangaan, dus motor draait wel maar start niet. Brandstofpomp in de tank leek niet te functioneren. Brandstofpomp relais vervangen, ook niks. Op stekker gekeken maar deze krijgt geen spanning. Bij soortgelijke auto gekeken en daar is wel stroom op 1 vd 4 kabeltjes. Dus brandstofpomp rechtstreeks doorverbonden met kabeltjes, dan doet de pomp het wel, echter start de motor alsnog niet. Ik snap dat het eventueel dan de bobines zijn. Echter snap ik niet waarom er opeens geen stroom richting de pomp gaat. Iemand een idee?
Alle zekeringen zijn ok trouwens.
Alvast bedankt voor het meedenken.

svaleras

Geplaatst door svaleras , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Startonderbreker gaat er af ?
Er zitten geen foutcodes meer in het systeem ?
Alle zekeringen heel ?

    Startonderbreker gaat er wel af, tenminste volgens dashboardlampje wel. Zekeringen zijn allemaal ok. - svaleras, 7 maanden geleden

Monteur Senior, 7 maanden geleden

als jij er remmenreiniger inspuit slaat hij dan wel aan? als dat zo is ligt het niet aan de bobine's

    Nog niet geprobeerd eerlijk gezegd - svaleras, 7 maanden geleden

metins, 7 maanden geleden

Is door de klap niet brandstoftoevoer geblokkeerd. Bij vrijwel alle auto's zit er een systeem in dat bij een aanrijding brandstof toevoer afgesloten wordt..!

    Klopt maar als het goed is is de airbagmodule gereset, alsmede de crashdata. Zo is mij verteld tenminste - svaleras, 7 maanden geleden

svaleras, 7 maanden geleden

Dag,
Sorry voor de late reactie. Wegens prive omstandigheden niet eerder kunnen reageren.
Helaas kan de auto niet uitgelezen worden, ook niet met VAG, dus weet ik ook niet of er nog enige storingen inzitten die eventueel gewist moeten worden. Bobines ga ik deze week veranderen, kijken of de motor dan wel start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!