Volkswagen Golf V: Nokkenasversteller probleem Golf V 1.6 FSI

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI Type BAG

Goedendag,

het is hier al eerder besproken, maar toch wil ik graag jullie opinie.
Ik ben nu bijna een jaar bezig met PON om het probleem met mijn rammelende nokkenasversteller vergoed te krijgen van PON. De Touran met hetzelfde probleem kent (of misschien kende) een coulance van 70% vergoeding van arbeid en materiaal. Het gaat dan om de FSI. Mijn Golf V(2e hands gekocht va particulier) heeft dezelfde motor en is van de eerste generatie (02-2004).
Nu ben ik in eerste instantie zelf met PON bezig geweest, maar die sturen steeds zo'n standaard brief terug van een auto is een technisch complex product.....en wij betreuren het dat U met een defect aan uw VW Golf wordt geconfronteerd.
Uiteindelijk heb ik dik 6 maanden geleden contact opgenomen met mijn rechtsbijstand, in de hoop dat zij meer druk uit konden oefenen bij PON.
Ik krijg nu echter een jaar na dat ik contact opnam met PON, een brief (weer standaard) dat ik geen aanspraak kan maken op enige zin van coulance.
Nu is mijn vraag: de Touran kent wel een coulance (ook de 1.6 FSI dus waarschijnlijk ook de BAG-motor, klopt dit???) PON geeft mij aan (rechtsbijstand heeft daar bewust naar gevraagd) dat er geen coulanceregeling van toepassing is op het type motorblok dat in mijn auto ligt, wat dus een BAG motor is. Kan iemand mij bevestigen dat de Touran met de BAG wel coulance heeft en de Golf V niet. Want als dat zo is heeftt PON dus ongelijk, en meten ze met 2 maten.
Ik ben dit zo beu!!!
En zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben? Ik weet dat er meer klachten over bekend zijn, en dat sommige delaers het zelfs opgelost hebben bij de Golf V onder garantie/ coulance.

Ik hoop op bruikbare informatie, zodat niet alleen ik, maar alle andere met deze klacht vergoeding kunnen krijgen van PON.

Met vriendelijke groet,

Frank

frank2707

Geplaatst door frank2707 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

frank ik weet niet hoor je hebt het direct via pon gedaan je had is achteraf.
maar ik zou het via de dealer proberen alleen denk ik dat hij uit de garantie is.
het mooiste zou zijn als je daar gaat waar hij ook bij u in onderhoud is .
de meeste garage willen best veel doen voor een klant maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het lukt want als er geen garantie meer op is dan houd het meestal op.
ze kunnen dan mischien een melding sturen met hun bevindingen en dan nog wat voor elkaar krijgen.


groetjes jan.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ga er idd mee naar een dealer, die kunnen vaak toch meer voor elkaar krijgen dan een particulier.

r.kubben (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je het probleem al laten verhelpen of wacht je nog steeds op een oplossing?

Gezien het feit dat de rechtsbijstand ook niet veel kan uitrichten geeft al aan dat je weinig kans hebt op vergoeding, maar ook de rechtsbijstand verz moet je soms achter de vodden aan zitten.

als je het nog niet hebt laten maken: de motor bij onze golf stond zelfs van tijd en daardoor hebben de kleppen de zuigers geraakt.
Dit betekend buiten een nieuwe distriebutie set ook nog eens een cil kop revisie ( 6 inlaat kleppen krom)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.