Volkswagen Passat: noodloop vw passat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

goeiedag !

mijn auto schiet sinds kort in de noodloop .Het maakt niet uit of je hoog of laag in de toeren zit, warm of koud is en snel of langzaam rijdt .Kan na 3 km gebeuren maar ook na 60 km .....
Als dit gebeurt reageert de motor niet meer op het gaspedaal en trekt hij uit zichzelf naar 1100 toeren ( maakt niet uit welke versnelling ).
Luchtmeter en computer zijn vervangen , net als sensor aan het gaspedaal ( wat volgens uitlezen de oorzaak zou zijn ).Turboklep is bekeken en goed bevonden ( iets speling in de as ).Vacuumslangen zijn gecontroleerd .
Alle waarden zijn nu goed volgens uitlezen , geen foutmelding en stroomwaarden zijn goed ....rara wie heeft een oplossing ???

Geplaatst door

bobross1362 (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Probeer eens een nieuwe remlichtschakelaar.
Normaal als alles perfect werkt en je gaat tijdens gasgeven lichtjes op de rem,dan geeft de motor ook geen gas,zou dus kunnen dat remlichtschakelaar soms blijft hangen,ik heb dit al een paar x gehad.
Is het proberen waard,anders zou ik het denk ik zoeken in de pomp.

ricky 10
badge

16 jaar

De laatste keer dat het gebeurde was tijdens het inhalen , ik denk niet dat ik toen op het rempedaal heb getrapt ....
Hij (remlichtschakelaar) zou er dan zomaar ineens inschieten ?? zonder rempedaal aan te raken ?
Het vreemde is dat een monteur de auto 2 dagen mee heeft gehad en er niks mee gebeurd is en ik rij er nog geen 10 minuten mee en het is weer mis . Na een paar uur stilstaan doet hij het wel weer .....

bobross1362 0

16 jaar

[quote=bobross1362]Hij (remlichtschakelaar) zou er dan zomaar ineens inschieten ?? zonder rempedaal aan te raken ?[/quote]
Het zou kunnen,remlichtschakelaars gaan immers bij bosjes stuk..

ricky 10
badge

16 jaar

Nadat de remlichtschakelaar en 2e hands luchtmeter vervangen is door een nieuwe en een week ruim 900 km gereden te hebben zonder problemen lijkt het erop dat je weleens gelijk kon hebben Ricky .

bobross1362 0

16 jaar

Ik hoop et voor je.

ricky 10
badge

16 jaar

nog een laatste bericht ;
Hij deed het weer een paar weken goed en toen was het weer mis .
Na nieuwe uitlezing gaf hij weer rempedaalsensorfout ( die al was vervangen)
Toen alles los lag bij dealer en zij het ook niet meer wisten stelde ik voor om maar eens bij een witte stekker te kijken achter het regelapparaat bij schutborddoorvoer waar volgens een duits forum corrossie kon zitten bleek dit inderdaad het geval !
Schoonmaken , contactspray en rijden weer ! :)

bobross1362 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.