Volkswagen Polo: olie druk

Bouwjaar: 1999

heb een polo 1.4L 8 valve. motor APQ.
als de motor koud is en je start hem en rijd een stukje ongeveer 1km stopt de motor ermee en gaat mijn olie druk lampje branden plus zoemer.
olie niveau bekeken en was goed.
volgens boekje naar de garage en niet verder rijden.
weet iemand waar dit aan legt.
alvast bedankt.

robert10060

Geplaatst door robert10060 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Kip of het ei? Wat komt het eerst? Oliedruk lamp aan en daarna afslaan? of afslaan en dan gaat de oliedruk lamp branden. In het laatste geval is er echt niks aan de hand. In het eerste geval zou ik de motor goed kontroleren want dan kan er wel eens grote schade zijn/ontstaan.

robert10060 (0), 18 jaar geleden

de motor slaat als eerste af. en vrijwel gelijk komt ook het olie lampje met zoemer. ik heb de motor goed bekeken en er valt geen schade te zien. ik ben daarna weer gaan rijden en alles doet het weer goed. ik vind het alleen raar als ik de motor expres laat afslaan door de koppeling te laten opkomen in zijn 1 dat ik geen zoemer krijg bij de olie druk?

neilz (0), 16 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem.
Als ik mijn polo 1.4 1997 start en rij dan valt deze na een 500mtr tot een 1km stil en gaat het olielampje branden met een piepsignaal.
Nou zou ik graag willen weten wat ik hier aan kan doen.

Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.