Volkswagen GOLF: Olie in intercooler

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Gister wilde wij onze auto een grote beurt geven, aangezien wij over 7 dagen op vakantie gaan.

Vorige week al geconstateerd dat het olie verbruik plotseling enorm is toegenomen.

Nu dus een flinke olie lekkage ontdekt.. na de schroeven achter op het blok open gedraaid te hebben geconstateerd dat de intercooler helemaal vol staat met olie..

Verder nog niet verder kunnen kijken, het werd te donker.

Waar kan deze olie vandaag komen, het is niet een beetje aanslag maar echt VOL met olie..

Geplaatst door

Suusenmau (0)

al 5 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Olie in de intercooler komt meestal uit de turbo.

oldford 0
badge

5 jaar

Onze intercooler zit in het inlaat spuitstuk en de slang van turbo maar gasklephuis is droog. Het lijkt alsof het uit de cilinder komt. Is dat mogelijk?

Suusenmau 0

5 jaar

Meestal loopt de inlaatlucht vanaf de turbo via de intercooler naar het inlaatspruitstuk , anders heeft de intercooler niet veel effect ? , carterventilatie kan ook olie in het systeem gooien.
Maak eens een foto van waar je de olie hebt aangetroffen.

Bedankt voor je antwoord! Klopt misschien een beetje verkeerd verwoord.

Vandaag alles los gehaald, blijkt dat er 2 schroeven op het inlaatspruitstuk (aan de kant waar ik de pakking er uit heb gehaald) helemaal los zaten (gewoon niet aangedraaid..?!) Toch wat olie in de tubo slang gevonden, dus ik vermoed dat het toch vanuit de turbo komt..

Op de foto's hoe ik het aantrof, inlaatspruitstuk waar de intercooler in zit een beste laag olie en ook de intercooler zelf flink doorweekt. Alles schoon gemaakt en terug in elkaar gezet. Ik hoopte zelf dat het iets te maken had met de losse schroeven o.i.d. maar nu toch langs de pakking weer wat lekkage gevonden.

Naar mijn menig moet die hele ruimte waar de intercooler in zit toch gewoon kurk droog zijn?

Ik hoop dat jullie de foto's kunnen beoordelen. Aangezien ik in de planning heb om zaterdag richting Oostenrijk te gaan...

Suusenmau 0

5 jaar

Inlaat traject is nooit hellemaal olie vrij , maar als er zoveel in staat , vrees ik toch voor de turbo.
Hoe veel speling zit er op de turbo as?

Net gecheckt, slang terug van de kleppendeksel naar turbo kurkdroog (wel wat oude resten olie gevonden maar echt heel oud).
Turbo as gevoeld, deze heeft inderdaad speling...

Ondertussen alle vw dealers in heel noordholland gebeld, helaas heeft niemand tijd.. Vestiging Zaandam gaat proberen tijd te maken dus daar gaat hij morgen heen, ivm cargarantie kan het helaas niet bij een andere auto garage EN we gaan vrijdag op vakantie dus duimen.

Iedereen bedankt voor het meedenken, ik denk dat het verholpen gaat worden hiermee!! 😁

Suusenmau 0

5 jaar

Oke , laat even weten wat de oplossing is , alvast een prettige vakantie.

Hi !
Net het golfje opgehaald bij de dealer, het was toch de carterontluchting. Het membraam is niet echt meer een membraam maar meer een droog tussenschotje, haha.

Hierbij dus de afloop, foto van het onderdeeltje doe ik er bij.

Suusenmau 0

5 jaar

Bedankt voor de feedback , heb je mooi wat over gehouden voor de vakantie , feeeeeeeeeestje..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.