Volkswagen Golf 2000: olie lampje onder 2000 toeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AGU, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 110

Hallo geachte mensen,

Ik heb een golf 4 GTI 1.8 uit 2000 met 270.000km op te teller. Als het blok warm is gaat het olie lampje onder de 2000 toeren branden.

Het volgende is vervangen:
- olie zeef
- olie pomp
- olie
- olie filter
- olie druk sensor

Het mocht helaas niet baten, na alles (waaraan ik dacht dat het zou liggen) te hebben vervangen brand het olie lampje nog steeds.

Ik ben bang dat het een revisie gaat worden maar ik hoop dat iemand mij misschien kan vertellen waar het nog meer aan zou kunnen liggen voordat ik het blok eruit haal.

Zou het trouwens schadelijk zijn om door te rijden en proberen de auto altijd boven de 2000 toeren te houden?

Ik hoop dat iemand mijn kan helpen, bedankt alvast!

Wolfus

Geplaatst door Wolfus , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Zou je de oliedruk niet eerst eens meten, dan weet je iig of er mechanisch iets aan de hand is, en ja, doorrijden met een te lage oliedruk is schadelijk.

oldford PRO, 1 maand geleden

Het kan schadelijk zijn voor de motor om hier mee door te rijden.
Dat het oliedruklampje uitgaat boven de 2000 rpm wil nog niet zeggen dat er voldoende oliedruk aanwezig is. Alleen maar dat de druk niet meer onder het minimum zit.

bert klein PRO, 1 maand geleden

Zou maar eerst beginnen oliedruk te meten.of de olie druk ook daadwerkelijk laag is,dit geeft je meer inzicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.