Volkswagen Golf: Olie versnellingsbak

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Bij mijn Golf IV TDi (90pk-motorcode ALH)heb ik een lichte lekkage aan 1 van de bouten onderaan mijn versnellingsbak. Nu wil ik eens controleren of er nog voldoende olie op is. Waarschijnlijk gebeurt dit langs de grote inbus vooraan op bak.
Weet iemand hoe hoog het oliepijl mag staan in bak? En maakt het veel uit welke bakolie ik er bij giet?

Alvast bedankt.

Bert1124

Geplaatst door Bert1124 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo bert

het oliepijl hoort een cm, onder de vul-rand te staan!

verstandig is deze olie bij te vullen met de voorgeschreven olie verkrijgbaar per ltr, bij de dealer ga niet lopen klooien met verschillende merken en kleuren doorelkaar..

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Is het niet beter de versnellingsbakolie om de 2 jaar te vervangen? Bij mijne Passat heb ik een speciaal 12kant torx met een gat in het midden nodig.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erdar...

normaal hoef de bakolie niet te worden ververst! deze vulling goed voor de levensduur van de bak.. indien de bak goed schakelt niks aan doen erdar..

paul,

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er hoort G50 in van VW.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.