Volkswagen Passat: olie voor passat 1.9 TDI AVB motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo, ik heb even een vraag mbt de olie voor de pompverstuiver diesel van VW e.a. Ik heb een passat TDI uit 2002, en standaard heeft ie 100 pk. Hij is gechipt naar 140 pk, bij iemand in Drenthe. De EGR is afgedicht en de kat is leeggemaakt. Het bevalt zeer goed, maar stelt ook wel wat hogere eisen aan de smering, kan ik me zo voorstellen. De km-stand is 150.000.
Het autobedrijf bij mij in de buurt heeft er bij het olie verversen ESSO Ultron 5W-40 ingedaan. De VW - specificatie is 505.00. In het boekje staat dat er 505.01 in hoort. Nu lees ik op dit forum wat tegenstrijdige berichten. Zou iemand me kunnen vertellen welke er nou echt in moet?

Groeten Jos

valery

Geplaatst door valery (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mijn heeft de Garage de juiste olie gebruikt. Zie

http://www4.esso.com/Belgium-Dutch/Lubes...

valery (0), 15 jaar geleden

Er staat toch 505.00? En het is logisch dat een fabrikant op de eigen site zegt dat het de beste olie is, die je kunt kopen.

Groet Jos

Rosse (0), 15 jaar geleden

AVB is een pompverstuiver. Er mag dus geen 505.00 in.

VW 505.01 en verversen na 15 000km is het beste.

Oftewel VW 506.01 of VW 507.00 en longlife rijden.

jos-br (0) PRO, 15 jaar geleden

MOET in ieder geval 505.01 zijn!

Jos.

valery (0), 15 jaar geleden

Bedankt, nu weet ik zeker dat er 505.01 in moet. De garage blijft maar volhouden dat 'de leverancier toch echt zegt dat het ok is, en dat ze dat in alle auto's doen. Nog nooit problemen gehad'. Maar stel dan dat de nokkenas kapot gaat, dan weet ik het antwoord al: 'dat ligt niet aan de olie, je zal wel met een te laag peil gereden hebben'. Ofwel ik draai voor de schade op, terwijl de garage en de leverancier van de olie zeggen dat het wel goede olie is voor mijn auto. Maar het is mijn auto en ik heb het laatste woord. Ze gaan eerdaags de airco een servicebeurt geven, en dan moeten ze de inmiddels door mijzelf gekochte olie er in doen. Dat is Kroon oil 5w-40, met de goede specificaties.

En natuurlijk bedankt voor de reacties.

Jos

T.a.v. Jos: Ik heb er een andere auto voor teruggekregen (sinds 22-7-08), hoewel ik het vermogen niet vaak gebruik, en zeker niet bij een nog niet goed warme motor. Maar als je het nodig hebt, dan is het er, en dat is heel fijn.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=valery]Bedankt, nu weet ik zeker dat er 505.01 in moet. De garage blijft maar volhouden dat 'de leverancier toch echt zegt dat het ok is, en dat ze dat in alle auto's doen. Nog nooit problemen gehad[/quote]
Achja Olie....... Grijp het aller duurste dan is het altijd goed. Voor wie dit goed is zegt men er wijselijk niet bij;

Maar!! voorlopig lopen er meer motoren stuk door te weinig olie dan door verkeerde olie...........................

Gr. paul

jos-br (0) PRO, 15 jaar geleden

De olie voor de pompverstuiver van VAG moet in ieder geval aan de 505.01 voldoen. Dit betekent niet meteen dat het de duurste olie hoeft te wezen, de spec. is belangrijk. Ik heb hier serieuze schades (nokkenas/pistonpenlager)gezien die te maken hebben met verkeerde en niet door te weinig olie.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.