Volkswagen Polo: Oliedruk

Bouwjaar: 1996

Onlangs is bij mijn Polo een oliedrukmeting uitgevoerd, omdat na flinke motorbelasting (bijvoorbeeld 120 km snelweg), het olielampje gaat knipperen. De dealer heeft er een nieuwe oliesensor ingezet en een toevoeging in de olie gedaan. De waarde van de meting is: KOUDSTATIONAIR: 2,0BAR / WARMSTATIONAIR: 0,9BAR / WARM 2000RPM: 1,5 BAR. Zijn deze waarde's zorgwekkend? Tijdens de meting is ontdekt waarom het lampje gaat knipperen, bij een constante toerental bijv. 2000, en je laat in 1 keer het gas los, zakt de oliedruk even onder het gewenste niveau en zodoende gaat het lampje branden. Volgens de dealer klonk de motor goed, en kon de auto er nog heel oud mee worden. Als het gebeurd, even de auto laten rusten en je kunt weer verder. Wat zijn de kosten van een revisie om de oliedruk weer op het gewenste niveau te krijgen?

KingCo

Geplaatst door KingCo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Anton471 (0), 20 jaar geleden

Zit er wel de juiste oilie in ??? Een te dunne olie kan bij warme
motor problemen geven bij stationair toerental.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.