Volkswagen polo: Uitvallen

Bouwjaar: 1988

Ik heb een probleem met mijn polo 1.3 uit 88 met carburateur.
Na +/- 5 min. 130 km/p h gereden te hebben valt de motor uit.
Na 1 minuut wachten op vluchtstrook doet hij het weer.
bij 100 km/p h blijft hij het weer wel doen.(half gas)
heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?
m.v.g. en alvast bedankt!
stef

stef11085

Geplaatst door stef11085 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gj akkerman (0), 20 jaar geleden

ik wil een gok doen, is de voorverwarmde lucht voor de carburateur inorde? het zou een bevriesings probleem kunnen zijn, deze tip is in ieder geval makkelijk voor eenieder te checken,
succes gerjan

stef11085 (0), 20 jaar geleden

Hoi Gerjan luchtslang luchtfilter ok. Hoezo makkelijk checken.Vr Gr stef

gj akkerman (0), 20 jaar geleden

Ik bedoel in zoverre gemakkelijk dat er geen metingen ed verricht hoeven te worden, ik ken de polo niet, maar je moet even checken of er daadwerkelijk warme lucht naar de carburateur kan, want het bevriezen van de carburateur gebeurt juist bij buitentemperaturen van ca 2-5 graden boven 0, soms moet de inlaat op de winterstand worden gezet, maar soms wordt dit door een temperatuurvoeler icm inlaatvacuum gestuurd met een klep die kan varieren tussen geheel voorverwarmde tot volledig koude lucht, naar dit systeem moet je eens kijken.
succes gerjan.

ericbx (0), 20 jaar geleden

ik denk dat je meer in de richting van je brandstof moet zoeken ,zit je tankontluchting niet ver verstopt ? of is je brandstoffilter niet erg vuil? het lijkt er op of je niet genoeg brandstof aangevoerd krijgt , dan trek je de vlotterbak leeg en zal de motor niet aanslaan voor dat deze vol is.
dit is makelijk te testen ; als je op een halve tank zit rij je gewoon een stuk 130 zonder tankdop , en je brandstoffilter zou ik zo vervangen. mvg; eric

stef11085 (0), 20 jaar geleden

Eric , bedankt voor je tips , maar die heb ik al tervergeefs geprobeerd , hoogstwaarschijnlijk is de tip van Gerjan de oplossing van mijn probleem.Ik laat nog van me horen.Stef.

stef11085 (0), 20 jaar geleden

`gerjan Ik heb een ander luchtfilterhuis gemonteerd en het probleem is verholpen (klep zomer/winter zat vast). bedankt vr gr Stef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.