331 bezoekers online

Volkswagen Golf 2: Oliedruk zoemer + lampje

Bouwjaar: 1989

Bij een hoger toerental (rijden) gaat het lampje & zoemertje aan. Oliepijl is ok. (eerder te veel, omdat ik dacht dat deze te kritisch stond) Maar...na enige tijd gaat deze ook weer uit. Nu valt mij op, dat dit meestal bij een lager toerental is.
Het begon "zo nu en dan". De sensor op de kop loskoppelen, terwijl de motor stationair draaid, geeft geen foutmelding van de zoemer of lampje. Ook de sensor bij het oliefilter loskoppelen geeft geen fout. Is (of zijn) de sensoren waarschijnlijk kapot (verstopt?) of.....is het erger?

EverWhere

Geplaatst door EverWhere , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

0

jan meulenbeek, 16 jaar geleden

Gebeurt dat indien je door sterk hellende bocht gaat bv afrit autobaan? bij mijn golf II was dat ook zo, en dat heeft te maken met het voor tijdelijk te weinig oliedruk, doordat het aanzuigzeef in het carter dan niet geheel onder staat door die hellende hoek zodoende lampje en zoemer, indien de auto weer recht komt is het over.

Mvg JM

0

EverWhere, 16 jaar geleden

Nee, dat maakt niet uit. Dan zou er dus te weinig olie inzitten, lijkt mij. Het is eerder te veel.(zal eens wat aftappen)
Maar wat mij zo verbaast is dat de sensor niet reageerd op het loskoppelen. Op dit moment rij ik er nog in, en motor wordt niet warm of begint ook geen rare (enge) geluiden te maken ;-)

0

EverWhere, 16 jaar geleden

Vandaag de sensor, die voor het oliefilter zit, kortgesloten met massa. Hierna komt deze "storing" niet meer voor. M.a.w. het is waarschijnlijk een melding.(oliefilter vervangen?)
Wordt vervolgd....

0

k.wessels, 16 jaar geleden

Wordt de moter computer gestuurd?
Als je dan kortsluit met de massa reset je de computer, kan zijn dat hij na enige tijd weer begint.(heb ik zelf ook gehad)
Bij mij was de aarde draad aan het kleppendeksel los, nadat ik die had vastgezet was bij mij het probleem verholpen.

MVG
Koert Wessels

0

audia4, 16 jaar geleden

Nieuwe sensors halen bij de dealer, die op het filter zit en in de kop boven de versnelilngsbak. Kosten ca 15€ tezamen en durven helaas wel vaker stuk te gaan, en geven dan dit soort vage storingen.

succes

0

EverWhere, 16 jaar geleden

Heb 1 sensor vervangen, die bij de olie-filter gemonteerd zat (wit)
Deze vervangen met een type "Lucas SOB 503" (ook voor Audi (D) 80,90, A4, A6.
Kosten € 5,53
En sinds die tijd : PERFECT ! ;-))
Bedankt iedereen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.